Festivālā «Baleta zvaigznes Jūrmalā» uzstāsies gan pieredzējuši, gan jauni dejotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

5.augusta vakarā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā notiks 15. Starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā", kurā uzstāsies gan pieredzējuši, gan jauni pasaules un Latvijas baleta mākslinieki.

15. Starptautiskā baleta festivāla jubilejas gadā uz Dzintaru koncertzāles skatuves vienlaicīgi varēs vērot gan pieredzējušus un starptautisku atzinību guvušus baleta māksliniekus, gan arī jaunus un talantīgus dejotājus, kuri savu meistarību jau apliecinājuši dažādu mērogu starptautiskajos konkursos.

Starptautiskajā baleta festivālā "Baleta zvaigznes Jūrmalā" šogad uzstāsies daudzi spoži baleta mākslinieki, tai skaitā pasaulslavenā spāņu primabalerīna Lusija Lakarra no Bavārijas Valsts baleta. Kopā ar viņu festivāla koncertā uzstāsies Bavārijas Valsts baleta premjers Marlons Dino, Štutgartes baleta solists Aleksandrs Zaicevs, Krievijas Lielā teātra mākslinieki Anastasija Gubanova un Aleksandrs Smoļaņinovs, kā arī Korejas Universālā baleta solisti. Festivālā piedalīsies arī Latvijas Nacionālā baleta solisti Viktorija Jansone, Andris Pudāns, Ringolds Žigis, Ieva Rācene, Antons Freimanis un Jolanta Lubēja, kā arī Latvijas Nacionālā baleta sieviešu kordebalets.

Festivāla mākslinieciskajā programmā iekļauti fragmenti no daudziem baleta uzvedumiem. Programmā būs solo numurs no baleta izrādes "Kamēliju dāma", "pas de deux" no baleta izrādēm "Korsārs", "Dons Kihots", "Diāna un Akteons" un "Parīzes liesmas", solo numurs "Buržua", kā arī fragments no baleta "Piano concert".

Latvijas Nacionālā baleta zvaigžņu Viktorijas Jansones, Andra Pudāna un Ringolda Žiga izpildījumā varēs redzēt baleta viencēlienu "Godinot" ar Georga Pelēča mūziku un Bridžetas Breineres horeogrāfiju, kas pirmizrādi piedzīvoja šī gada aprīlī. Ieva Rācene uzstāsies ar numuru no Denisa Volpi baleta "Elēģija" ar Pētera Vaska mūziku, solo numurus no Tango programmas izpildīs solisti Antons Freimanis un Jolanta Lubēja, savukārt Konfekšu valsi no sezonas bestsellera - Jura Karlsona baleta "Karlsons lido" Aivara Leimaņa horeogrāfijā varēs redzēt Latvijas Nacionālā baleta kordebaleta sniegumā.

"Festivālam "Baleta zvaigznes Jūrmalā" ir bagāta vēsture, un krāšņie baleta svētki ir kā pierādījums baleta noturīgajām tradīcijām Jūrmalas pilsētā. Mums kā baleta festivāla rīkotājiem ir prieks apzināties, ka izdevies šo tradīciju saglabāt," norāda Guntars Ķirsis, SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājs. Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir Aivars Leimanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti