Februārī Čehova teātrī Rīgā ar divām izrādēm viesosies Igaunijas Krievu teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

11. un 12. februārī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs iespēja noskatīties Igaunijas Krievu teātra (Vene Teater, Tallina) viesizrādes – "Parasts brīnums", ko iestudējis Čehova teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Sergejs Golomazovs, un interaktīvu izrādi jaunākajiem skatītājiem "Puika, kurš ne no kā nebijās" (režisore Poļina Stružkova), informēja teātra pārstāvji.

Ideja par šīm apmaiņas viesizrādēm radās aizvadītajā gadā, kad Igaunijas Krievu teātra pārstāvji viesojās Rīgā un iepazina teātra repertuāru. Radās abpusēja vēlme nostiprināt savu līdzšinējo sadarbību, jo īpaši tādēļ, ka Igaunijas Krievu teātrī salīdzinoši nesen bija mainījusies vadība. Jaunā direktore uzrunāja Čehova teātra māksliniecisko vadītāju un režisoru Sergeju Golomazovu pirmo reizi iestudēt izrādi Igaunijas Krievu teātrī, un 2022. gada 26. augustā pirmizrādi piedzīvoja izrāde "Parasts brīnums", kas kļuvusi par vienu no pārdotākajām visas Igaunijas teātru izrādēm. Tieši ar šo iestudējumu Igaunijas Krievu teātris pērn atklāja savu 75. jubilejas sezonu," skaidroja teātra pārstāvji.

Kamēr uz Čehova teātra skatuves viesosies igauņu kolēģi, Igaunijas Krievu teātrī Čehova teātra aktieri spēlēs izrādes "Lai dzīvo Karaliene, vivat!", "Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess", "Lūk, istaba šī…" un "Trīs sivēntiņi un vilks". 

Muzikālā izrāde "Parasts brīnums" (12+; izrāde krievu valodā ar titriem latviešu valodā), kas veidota pēc vienas no slavenākajām Jevgeņija Švarca lugām ar tādu pašu nosaukumu, ir stāsts par katru no mums, un tajā ir arī daļa pasakas. Pasaule ir gandrīz pārstājusi ticēt brīnumiem, taču mīlestības un cilvēciskas dumpības jaudīgais spēks joprojām spēj sasniegt tādu augstumu, ka sākas brīnumu radīšana. "Parasts brīnums" jau vairākus gadu desmitus nav atdalāms no Marka Zaharova filmas, Genādija Gladkova mūzikas un Jūlija Kima dzejas. Režisors Sergejs Golomazovs ir Zaharova audzēknis, tāpēc šis iestudējums kļuvis par sava veida mīlestības apliecinājumu un veltījumu skolotāja un mentora piemiņai. 

Savukārt interaktīvajā izrādē "Puika, kurš ne no kā nebijās" (3+; izrāde krievu valodā), kas iestudēta pēc zviedru rakstnieka Alfrēda Smedberga pasakas motīviem Poļinas Stružkovas režijā, bērni varēs arī aktīvi piedalīties. Kā vēsta Igaunijas Krievu teātris – mazie skatītāji tiek aicināti apsēsties tuvāk vecmāmiņām, jo vecmāmiņu stāstītā pasaka ir visaizraujošākā un vislabsirdīgākā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti