Panorāma

Lūdz izvērtēt deputātes rupjību

Panorāma

Latvijas brūno govju pastāvēšana apdraudēta

Festivāls sākas ar izrādes noņemšanu

Evita Sniedze: «Daugava» ir sāpīga radoša neveiksme; repertuārā tā nebūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Izrāde "Daugava" ir sāpīga radoša neveiksme, tāpēc to neiekļaus Valmieras teātra repertuārā. Šādu paziņojumu piektdien, 22. martā, izplatīja „Valmieras drāmas teātra” direktore Evita Sniedze.

"Teātris ir daudzu ideju, enerģiju un cerību summa. Bieži līdz pēdējam brīdim nav bijis skaidrs: izrāde piedzims vai ne. Daudzreiz radīšanas brīnums notiek tieši skatītāju klātbūtnē un izrāde rodas. Bet reizēm šis brīnums nenotiek. Tāpēc Blaumaņa festivāla atklāšanai tika rādīts koncertuzvedums „Daugava”. Diemžēl ir jāsaņem dūša un jāatzīst – kā repertuāra izrāde tā nevar tikt uztverta. „Daugava” ir sāpīga radoša neveiksme. No tādas neesam un nebūsim pasargāti nekad," teikts direktores paziņojumā.

Līdz ar to Valmieras teātris pieņēmis lēmumu neiekļaut izrādi „Daugava” teātra repertuārā.

Teātris atvainojas "skatītājiem, bet galvenais – komponistam Mārtiņam Braunam, diriģentam Kasparam Ādamsonam un kamerkorim „Sōla”, kuru devums bija izcils neatkarīgi no pārējā iestudējuma kvalitātes," raksta Evita Sniedze.

Kā Vienotajai Sabiedrisko mediju platformai paskaidroja režisors Mārtiņš Eihe, "tā ir teātra vadības kompetence".

"Droši vien esošajā situācija tas ir pareizākais lēmums," teica režisors, kurš vēl nebija iepazīstināts ar teātra lēmumu, bet teicās to noskaidrot.

Kopā ar režisoru Mārtiņu Eihi izrādi veidoja scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Kristīne Vītola, horeogrāfe Katrīna Albuže un video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis. Izrādē piedalījās aktieri: Ieva Puķe, Aigars Apinis, Inese Pudža, Māra Mennika, Kārlis Neimanis, Dace Eversa, Januss Johansons, Mārtiņš Liepa, Inese Ramute, Ilze Pukinska, Aigars Vilims, Svetlana Bless, Ģirts Rāviņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti