Rīta Panorāma

Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" draugu koncerti

Rīta Panorāma

Labdarības maratons "Dod Pieci"

Intervija ar Tomu Treibergu un Svenu Kuzminu

Etīžu teātris «Nerten» atradis zelta vidusceļu, lai neizklausītos pēc politiska komentētāja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Etīžu teātris “Nerten” svētdien atklāj trešo savas jaunās 12.sezonas izrādi. Lai arī teātris darbojas komēdijas žanrā, bieži vien tas pievēršas dzīves dramatiskajai pusei un mūžseniem filozofiskiem jautājumiem, un pēc teātra dalībnieka, publicista Svena Kuzina vārdiem, arī atradis zelta vidusceļu, lai neizklausītos pēc pārāk sociālpolitiska komentētāja.

Teātra dalībnieks, žurnālists un literāts Toms Treibergs LTV “Rīta panorāmai” pastāstīja, ka tagad teātra stāsti varbūt ir nedaudz garāki, “ne tik pilni ar pigoriem”, strukturētāki un “izvērstāki - par to, ko mēs redzam, kas notiek apkārt mūsu valstī”.

Savukārt Svens Kuzins piebilda, ka teātrim, šķiet, izdevies atrast stabilu vidusceļu, lai pārāk neizklausītos pēc sociālpolitiskā komentētāja projekta, izdevies parādīt to, ka skatījums ir plašs.

Teātra dalībnieki arī atklāja, ka pašlaik strādā pie kāda jauna projekta, kas būs saistīts ar radio viļņiem, un “Nerten” varētu arī skanēt radio formātā. Tiesa, plašāk par projektu teātra dalībnieki pagaidām nevēlējās stāstīt, jo “jābūt uzmanīgam ar saviem plāniem".

Etīžu teātris "Nerten" Latvijā darbojas kopš 2004.gada un ir unikāls ar to, ka vienā izrādē piedāvā skatītājiem veselu ciklu ar dažādiem sižetiski atšķirīgiem mazformāta iestudējumiem.  Teātra veidotāji Toms Treibergs un Svens Kuzmins "Nerten" etīdes rūpīgi iestudē, līdz ar to abiem aktieriem un režisoriem allaž bijis svarīgi sevi nodalīt no improvizācijas teātru vides.

Abi teātra dalībnieki satikušies rakstniecības nometnē, kam sekoja "Nerten" izveide. Abi norāda - tieši rakstniecība palīdzējusi un joprojām palīdz teātra darbībai, jo tieši literatūra esot spēcīgākā "Nerten" sastāvdaļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti