Kultūras ziņas

Kino nozares atslēgas cilvēka -- NKC vadītāja meklējumos

Kultūras ziņas

R.Pauls spēlē gruzīnu drauga G.Kančeli mūziku

Etīžu teātrim "Nerten" 10 gadi

Etīžu teātrim «Nerten» desmit gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vienīgajam etīžu teātrim Latvijā „Nerten” trešdien, 12.februārī, aprit aprit gadi. Visu šo gadu laikā to veidojuši divi aktieri – Toms Treibergs un viņa domubiedrs, gleznotājs un rakstnieks Svens Kuzmins.

Etīžu teātrī, atšķirībā no improvizācijas teātra, skatītāji neiesaistās izrādes saturā. Īsās komiskās situācijas, ko izspēlē Toms un Svens, ir viņu vai citu dzīvēs pieredzētais. Kādam varbūt ierasta lietu kārtība...nedaudz pārspīlētā „Nerten” izpildījumā atklājas kā komisks absurds.

Mēs abi divi nodarbojamies ar literatūru, es ar dzeju, Svens vairāk ar prozu. Viņam arī daži dzejoļi sanāk. Un tad mēs to vērošanu izmantojam savā literārajā darbā, bet vienu daļu “Nerten” vajadzībām,” stāsta Toms Treibergs.

Tomēr abiem uzticētos projektus par nenopietniem nevar nosaukt. Mākslinieki vadīja pagājušā gada Prozas lasījumu noslēgumu, vairākkārt piedalījušies mūzikas un mākslas festivālā „Positivus”.

“Mēs esam uzstājušies gan „Arsenāla" vestibilā, gan Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā,” stāsta Svens Kuzmins, bet Treibergs piebilst, ka šobrīd „Nerten” gatavo izrādi „Rīga 2014” ietvaros.

„Daļu sastādīs skolēnu domas par karu,” norāda Treibergs.

„Nerten” vērtē, ka gadu gaitā mainījušies ne tikai viņi paši, bet arī viņu skatītājs. Nemainīgs paliek vien Toma un Svena skatuves tēls – melns apģērbs un basas kājas. Iespēju, ka kādreiz aizmāršībā uz skatuves uzkāptu kurpēs puiši kategoriski nepieļauj.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti