Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu

Rīta Panorāma

Esi gatavs svētkiem - ēdiens.

Intervija ar Tomu Treibergu un Svenu Kuzminu

Etīžu teātra «Nerten» komandai - kopīgie 60

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Etīžu teātris "Nerten" aicina uz kombinēto jubilejas izrādi "60", kas 3.decembrī plkst. 19 notiks Zirgu ielas koncertzālē Rīgā par godu teātra dalībnieku kopējai sešdesmitgadei.

Etīžu teātris "Nerten" Latvijā darbojas kopš 2004.gada un ir unikāls ar to, ka vienā izrādē piedāvā skatītājiem veselu ciklu ar dažādiem sižetiski atšķirīgiem mazformāta iestudējumiem.

"Nerten" etīdes caurvij savdabīgs un inteliģents humors. 11 gadu laikā uzkrātais materiāls skar ļoti dažādas dzīves jomas - no reālistiskiem ikdienas atveidojumiem ar tajā sastopamo komiskumu un traģiskumu, līdz absurdam un fantastikai, kuru autori cenšas iedzīvināt bez scenogrāfijas un tērpiem, tikai ar savām runas un kustību dāvanām. Teātra veidotāji Toms Treibergs un Svens Kuzmins "Nerten" etīdes rūpīgi iestudē, līdz ar to abiem aktieriem un režisoriem allaž bijis svarīgi sevi nodalīt no improvizācijas teātru vides.

Sarunā ar "Rīta Panorāmu" jautāts, kas aizvadītajos gados ir spilgtākais paveiktais, Toms Treibergs norāda: "Mēs esam atstājuši savu zīmogu. Arvien biežāk, arī sarunājoties ar nepazīstamiem cilvēkiem, pieminot šo teātri, izdodas dzirdēt - jā, kaut kur dzirdēts."

Abi teātra dalībnieki satikušies rakstniecības nometnē, kam sekoja "Nerten" izveide. Abi norāda - tieši rakstniecība palīdzējusi un joprojām palīdz teātra darbībai, jo tieši literatūra esot spēcīgākā "Nerten" sastāvdaļa. "Arī ļoti daudz kas no tā, kas notiek ikdienā - tik neticamas situācijas, ka tās paliek tik ļoti atmiņā, un saproti, ka gribi to parādīt arī kādam citam," piebilst Toms Treibergs.

Šoruden gan Svenam Kuzminam, gan Tomam Treibergam apritējuši "maģiskie 30", un tam par godu viņi ir radījuši savai kopējai sešdesmitgadei veltītu etīžu programmu divos cēlienos. Pirmo izrādes daļu veidos Toma Treiberga etīžu izlase no dažādiem teātra darbības laikposmiem, otrā daļa - Svena Kuzmina izvēles pārziņā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti