Kultūras ziņas

Režisors Harijs Petrockis atgriežas Daugavpils teātrī

Kultūras ziņas

Filma par ģēnijiem Eizenšteinu un Berlinu

Izrāde-izstāde "Endij Vorhol, tas tu?"

Endijs Vorhols - virspusējības karalis, kas izmainīja mākslas pasauli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

 

„Endij Vorhol, tas tu?” ir izrāde un mākslas objektu izstāde vienlaikus. Tās radošā komanda cenšas noskaidrot, vai slavenais popārta meistars Vorhols nav kaut ko noklusējis, apgalvojot, ka aiz viņa mākslas – vai tā būtu uzgleznota kolas bundža, vai krāsains Merilinas Monro portrets - nekā vairāk par tur redzamo nav.

Spēles telpā atrodas kopumā sešu 20.gadsimta sākuma un vidus mākslinieku darbi. Vai Vorhola māksla uztverama tik vienkārši un tieši, kā tā izskatās, vai tajā jāmeklē neredzamā dimensija paliek neatklāts jautājums, spriež performances režisore.

Mēs tā virspusēji zinām, kāds viņš ir,” teica režisore Kristīne Vītola, piebilstot, ka tā tas arī ir – „viņš ir virspusējības karalis, kas izmainīja mākslas pasauli”.

Pieredzējušie aktieri atzīst, šis projekts viņiem bijusi vērtīga izjūtu skola. Pirmo reizi uz skatuves nav jutušies spēlējam kādu konkrētu lomu.

Endija Vorhola atveidotājs Andis Strods stāsta, ka bija jāaizmirst lietas, ko izmanto, strādājot lielajā teātrī.

Savukārt aktrise Jana Čivžele uzsver, ka izrādē viņa tiešām sajutusi sevi esam vienlīdzīgu ar priekšmetiem.

Šeit tiešām es kā Jana esmu vienlīdzīga tam beņķim, prožektoram, visam – pogai, skaņai,” saka aktrise.

Ideja par izrādi radusies no tikpat vienkāršas situācijas kā visa Vorhola Māksla. Proti, ne viens vien pamanījis, Anda Stroda fizisko līdzību Endijam Vorholam.

Kā iepriekš vēstīts, izrādes radošajā komandā darbojas režisore Kristīne Vītola, aktieri Andis Strods, Iveta Pole, un Jana Čivžele, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, mūziķis Mr.Myster, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, producente Zane Estere Gruntmane.

„Endij Vorhol, tas Tu?”  pirmizrāde notiks 31. martā, bet nākamās izrādes - 1., 2., 3. aprīlī plkst. 19 „Arhitektūru un mediju centrā H2O 6" Rīgā, Ūdens ielā 6.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti