Kultūras ziņas

"Literatūrai un Mākslai 70.Škapara laiks"–izstādē un grāmatā

Kultūras ziņas

Eirovīzijas dziesmas kora "Sõla" izpildījumā

Deju kolektīvam "Dzirnas" – 30!

«Dzirnu» 30 gadu jubilejā pulcējās daudzu paaudžu dejotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar vērienīgu koncertuzvedumu "Arēnā Rīga" 12.februārī vairāku tūkstošu skatītāju klātbūtnē deju grupa "Dzirnas" atzīmēja 30 gadu jubileju. Programma "1 un kopā - Dzirnām 30" teju četru stundu garumā bija atskats uz piedzīvoto un izdejoto ar Latvijas labāko mūziķu piedalīšanos.

Uzstāšanās vienmēr ir satraucošs notikums, īpaši, ja kopā sanāk vairāku paaudžu dejotāji. Kopš brīža, kad pirms 30 gadiem Krimuldas skolā Agris Daņiļevičs dibināja nelielu deju grupu, ir radīts jauns horeogrāfisks virziens Latvijas dejas vidē.

Nelielais kolektīvs izaudzis tik liels, ka nesen pārvācies uz jaunām telpām, kur četros stāvos iekārtosies "Dzirnu" deju skola. Jubilejas koncertā bez atlīdzības piedalījās Latvijas populārākie mūziķi, tai skaitā Renārs Kaupers, Kaspars Zemītis, Intars Busulis, Kārlis Lācis, Mārtiņš Brauns un citi.

"Tanī brīdī, 30 gadu atpakaļ, šie mākslinieki tikai ķepurojās, principā - mēs ķepurojāmies vienlaicīgi. Es dejas lauciņā, viņi - mūzikā. Es nevarēju iedomāties tiešām, kaut kā tā sanāca," saka deju grupas "Dzirnas" vadītājs Agris Daņiļevičs.

Koncertā tika iekļauti labākie no labākajiem deju grupas priekšnesumiem, no kuriem dažos līdzi dejoja arī pats Agris Daņiļevičs.

Viena no "Dzirnu"  pamatvērtībām ir jaunu dejotāju sagatavošana un ģimeniskuma atmosfēras uzturēšana. Koncertā piedalījās arī Agra Daņiļeviča bērni - dēls Rūdolfs izrādē "Mauglis" dejojis no divu gadu vecuma.

"Mēs maz sākam ar runāšanu, mēs uzreiz sākam ar darīšanu, jo labākais vienmēr ir sākt darīt un pēc tam runāt, parunāt par to, kas ir sanācis vai nesanācis," norāda Agris Daņiļevičs.

Skola, kam iziet cauri "Dzirnu" dejotāji, no mazotnes iemāca ne tikai perfekti kontrolēt savu ķermeni, bet saprast lietu kārtību citādāk, nekā vairums ikdienā esam pieraduši.

Kā vēstīts, koncertā iegūtie biļešu ienākumi tiks novirzīti "Dzirnu" skolas labiekārtošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti