Panorāma

100 gadu kopš Bermontiādes

Panorāma

Ukraina cer uz Latvijas atbalstu starptautiskajā arēnā

Dž. Dž. Džilindžers plāno pamest profesiju

Džilindžers: Turpmāk ar teātri vairāk nenodarbošos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers pirmdien, 7.oktobrī, parakstījis vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata. Viņš arī paziņoja, ka plāno pamest profesiju.

Kā īsziņā norādīja nu jau bijušais Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs, viņš teātra iekšējās problēmas nav gatavs apspriest publiskajā telpā. Detalizēts situācijas skaidrojums Džilindžera ieskatā varētu kaitēt bijušo kolēģu reputācijai.

“Nupat ar Dailes teātra direktoru Vītolu parakstīju papīru par atkāpšanos no amata uz savstarpējās vienošanās pamata. Palieku uzticīgs saviem ētikas principiem, kas paģēr teātra iekšējo problēmu un konfliktu neapspriešanu publiskajā telpā. Turklāt detalizētāks situācijas skaidrojums varētu nodarīt kaitējumu bijušo kolēģu (īpaši aktīvāko revolucionāru) reputācijai,” norādīja Džilindžers.

Režisors norādīja, ka teātri gatavs pamest pavisam: “Cerams, ka visa ļaunuma sakne – Džilindžers – ir izravēta un turpmākā Dailes teātra radošā darbība būs radoši sekmīgāka. Un nobeigumā priecīga ziņa maniem nelabvēļiem – savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairāk nenodarbošos.”

KONTEKSTS:

Dailes teātra aktieru vairākums septembra beigās izteica neuzticību teātra mākslinieciskajam vadītājam Dž. Dž. Džilindžeram, tika panākta mutiska vienošanās par darba attiecību izbeigšanu. Aktieri rosinājuši mākslinieciskā vadītāja funkcijas uzticēt pagaidu mākslinieciskajai padomei, lai neciestu teātra darbs. Dailes teātra direktors to atbalsta. Vienlaikus kultūras ministrs pieļauj, ka teātra darbībā varētu būt dažādi turpmākās darbības scenāriji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti