Rīta Panorāma

Intervija ar Arti Pabriku

Rīta Panorāma

Intervija ar Valteri Pūci un Daini Teni

Pieviltais Kareņins Dailes teātrī

Džilindžers Dailes teātrī iestudējis izrādi «Kareņins»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Dailes teātrī iestudējis Vasīlija Sigareva lugu “Kareņins”, kas veidota pēc Ļeva Tolstoja romāna “Anna Kareņina” motīviem. Iestudējuma pirmizrāde - 29. martā Dailes teātra Lielajā zālē.

Ļeva Tolstoja romāns “Anna Kareņina” ir viens no pazīstamākajiem mīlas stāstiem pasaules literatūrā. Virtuozi spēlējoties ar vispārzināmiem kultūras mītiem, krievu dramaturgs Vasīlijs Sigarevs rekonstruē “Annas Kareņinas” mīlas trīsstūra notikumus no Annas vīra Alekseja Kareņina skatu punkta.

Notikumu centrā ir nevis Annas Kareņinas, bet gan Alekseja Kareņina dēmoni. Tās ir ciešanas, kas parasti paliek neievērotas. Vīrieša drāma, viņa vientulība un sāpes, nevajadzības un nevarības sajūta, sarūgtinājums un iekšējais nemiers – nebeidzamu dvēseles moku elle.

Alekseja Kareņina loma uzticēta aktierim Ģirtam Ķesterim, Annu Kareņinu atveido Lelde Dreimane. Citās lomās Gints Andžāns, Ieva Florence, Rūdis Bikšus, Dārta Daneviča, Anete Krasovska, Mārtiņš Upenieks, Juris Bartkevičs un Santa Didžus vai Dana Avotiņa-Lāce.

Režisors Dž. Dž. Džilindžers izrādi veidojis kopā ar scenogrāfu Artūru Bērziņu, kostīmu mākslinieci Katju Šehurinu, horeogrāfi un režisora asistenti Lindu Kalniņu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti