Rīta Panorāma

Izsola karalienes Viktorijas rotaslietas

Rīta Panorāma

Saruna ar VID muitas pārvaldes direktoru Raimondu Zukulu

Īstā sālsmaize. Izlase - Nacionālā teātra filmkoncerts Teātra dienā

Dziesmas, personiski stāsti un kopābūšana. Nacionālais teātris Teātra dienā skatītājus sveic ar filmizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Teātra dienas koncerti Latvijas teātros bija īpaša odziņa, kurus skatītāji ļoti gaidīja un biļetes izķēra mirklī. Šis laiks teātra ļaudīm ir emocionāls pārbaudījums – izrādes nenotiek. Nacionālais teātris savus skatītājus Starptautiskajā Teātra dienā, 27. martā, aicina uz filmkoncerta pimizrādi – “Īstā sālsmaize. Izlase”.

“Gribas dzīvus cilvēkus redzēt, ar viņiem kopā pārdzīvot un kopā smieties, gribas pilnu zāli ar skatītājiem,” atzīst aktieris Mārtiņš Egliens.

“Īstā sālsmaize” ir liels komandas darbs, ne velti programmiņā ierakstīts – režisors: visi, kam nav slinkums. Katram ir iespēja pievienot savu ideju.

Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba pastāstīja, ka tika saliktas kopā vairākas idejas un tā radās filmkoncerta formāts: “Ir dziesmas, kuras mēs pamainām, piešķiram tām citu nozīmi un “atšķaidām”, ja tā drīkst teikt, ar mūsu personīgiem stāstiem no mūsu pieredzes, kas nav pirms tam dramaturga koriģēti.”

Par skatuves telpu kļuvis viss Nacionālais teātris. Scenogrāfs Reinis Suhanovs uz skatuves novietojis galdus, kur aktieri gatavo svētku mielastu, orķestranti – arī savējie, viņu vieta pirmajā balkonā.

“Domājot par šodienu, ko mēs te darām, nonācu pie secinājuma, ka ir ļoti līdzīgi kā sportā – nepadoties, cīnīties līdz galam un labākos novērtēt. Mēs to arī darām – mēs novērtējam savus skatītājus un novērtējam sevi paši,” atklāj teātra direktors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti