Rīta Panorāma

Šovakars LTV1 21:05 filma "Miers. Robeža. Tilts". Intervija ar filmas veidotāju Jāni Lāci

Rīta Panorāma

Izstāde "#4skatuves" galerijā MuseumLV

Tautasdziesma "Dieviņš bija, Dievs palika" jaunā apdarē. Intervija ar Aleksandru Špicbergu

Dziedātāja Aleksandra Špicberga laiž klajā videostāstu «Dieviņš bija, Dievs palika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dziedātājai Aleksandrai Špicbergai sadarbībā ar Agri Daņiļeviču un “Dzirnām” ir tapis jauns, dzīvi apliecinošs latviešu tautas dziesmas videostāsts, vēstīja video producenti. Ir radīta jauna latviešu tautas dziesmas “Dieviņš bija, Dievs palika” apdare.  Mūzikas autori un izpildītāji ir jaunie mūziķi Aleksandra Špicberga, Elvis Lintiņš, Dagnis Roziņš, Ivars Dauksts un Reinis Zariņš.  

“Laikā, kad tik viegli ir cilvēkiem atsvešināties vienam no otra un aizcirst durvis līdzcietībai un tuvākā mīlestībai, mēs, barjeru un norobežojumu vietā gribam simboliski likt ziedošus ābeļzarus”, stāsta videostāsta idejas autore un producente Māra Špicberga. Dejas horeogrāfijā līdzās “Dzirnu” dejotājiem līdzvērtīga loma iedalīta arī ābelēm, kuras kopā ar dejotājiem zīmē dejas rakstus. Video noslēgumā dejotāji sadodas rokās ar ābelēm, iekļaujot tās savā pulkā, smeļoties no tām spēku un aizsardzību. “Tā satiekas pagātne ar rītdienu, cilvēks un daba”, norādīja Māra.

Gaiša prieka pilnais video ir uzņemts bezgalīgi plašajos Tumes dārzos, kuros kā ābeļu ziedi kokos, zemē un pat gaisā ir sabiruši “Dzirnu” dejotāji. Stāsta vēsts stiprina un iedrošina turēt stingru un možu garu šodienas nestabilajā situācijā. Videostāts iecerēts kā atgādinājums un liecība tam, ka dabā visam ir sava kārtība, kuru ievērot ir cilvēka dzīves Lielais Uzdevums.

Video “Dieviņš bija, Dievs palika” veidojis operators Dāvis Doršs. Horeogrāfija – Agris Daņiļevičs, Dagmāra Bārbala. Producente – Māra Špicberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti