Rīta Panorāma

Elegantās ilgas pēc skatuves – "Sapnis vasaras naktī" Nacionālajā teātrī

Rīta Panorāma

Lēnām un mierīgi. Kā atgriezties dzīvē pēc Covid-19 pārslimošanas?

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī top kustību izrāde "paraDIZZY"

Dziedātāja Aija Andrejeva un Rīgas Krievu teātra aktieri saspēlējas kustību izrādē «paraDIZZY»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Horeogrāfe un izrādes “paraDIZZY” režisore Inga Krasovska pandēmijas laiku dēvē par radošu izraušanos vispirms jau sev pašai. Viņai dzima ideja izveidot izrādi, kur kustība un skaņa ir viens vesels un aktieris iztiek bez sava slēpņa – “vārda”. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ideju uzņēma ar sajūsmu, jo īpaši tāpēc, ka izrādē darbojas krievu un latviešu aktieri, un iestudējumam atrasts jauns skatuves laukums – Mūzikas un drāmas telpa “OratoriO”.

“Tas ir tik interesanti, ka tieši ar šo darbu, es skatos, kādi ir mani personiskie kodi, jo es jau viņus nepazīstu,” saka izrādes režisore, horeogrāfe Inga Krasovska.

Izrāde ir ieskatīšanās sevī un sievietes un vīrieša pasaules izpēte ar visām iespējamām emocijām, kas starp abiem pastāv. Inga Krasovska kopā ar aktieriem Aiju Andrejevu, Zani Dombrovsku, Vitāliju Jakovļevu un Aleksandru Maļikovu savas izjūtas uzliek burtiski uz delnas.

“Es esmu gadu laimīgi precējusies. Tas arī ir jauns posms. Bet izrāde ir skats vispār uz sievišķā un vīrišķā komunikāciju un spēju harmoniski būt kopā,” teic režisore.

Aija Andrejeva atzīst: “Ļoti nepieciešama šai izrādei tā sievišķā jauda. Es ceru, ka es viņu spēšu translēt. Katrā ziņā – jādzīvojas. Kā Inga saka – mums nekas te baigi nav jāspēlē, bet jādod no sevis ārā tas, kas tu patiesībā esi.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti