Panorāma

Imantas pedofils apzinās nodarīto

Panorāma

Traģisks nelaimes gadījums darbavietā

Operetes "Balle Savojā" pirmizrāde

Džeziskā operete «Balle Savojā» piedzīvo pirmizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” svētdienas, 13.marta vakarā būs skatāma Paula Abrahama džeziskās operetes „Balle Savojā” pirmizrāde.

Abrahama operete ir atšķirīga no klasiskajiem žanra paraugiem gan ar muzikālo materiālu, gan libretu. Tās darbība notiek 20.gadsimta sākumā, un tās centrā ir kāda tikko laulāta pāra amizantie piedzīvojumi.

Jaunajā izrādē būs iekļauti 22 deju numuri, ko iestudējis Alberts Kivlenieks, bet acis priecēs 86 dažādu stilu kostīmi, ko veidojusi Jurate Silakaktiņa.

„Esam izvēlējušies „Balle Savojā” kā jaunu krāsu Operetes fonda repertuārā, jo šeit tieši šie džeziskie akcenti un tas, ka šī operete ir radīta salīdzinoši nesen bija tie momenti, kas mūs uzrunāja,” stāsta Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

„Tās ir 20.gadu beigas un 30.gadu sākums. Galvenā doma ir galvenās varones izaugsme no naivas, trauslas meitenītes līdz domājošai sievietei. Ņemot vērā, ka pati galvenā varone tiek nodota, tad viņa pašās beigās sevī rod spēku un piedod savam mīļotajam vīrietim ar tekstu – kāpēc vēl joprojām tevi mīlu?” bilst režisors Gundars Silakaktiņš.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti