Dramaturgu teātris iestudē Paukša jaunāko lugu «Picu pasūtījāt?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunā gada pirmajās dienās neatkarīgajā Dramaturgu teātrī uzsākts darbs pie dramaturga, režisora un skatuves mākslas pedagoga Hermaņa Paukša jaunākās, 2015. gada nogalē tapušās komēdijas “Picu pasūtījāt?” iestudējuma, lsm.lv informē teātra pārstāvis Aldis Pommers.

Lugas žanrs ir groteska - parodija par seriālu veidošanu televīzijā un par šo seriālu autoru aprēķiniem "kā tas izskatīsies?", bieži vien ignorējot varoņu darbības jēgu un loģiku.

„Neesiet lētticigi, kad gatavojaties ieslēgt kādu televīzijas kanālu, kur pašreklāma piedāvā jums noskatīties „sirdi plosošu mīlas drāmu trīsstūrī", kurā vienlaikus gaidāma arī "spriedzes pilna superaģentu cīņa" un „Pasaules glābšana no citplanētiešu uzbrukuma un narkotiku atkarības”! Lai noskatītos visu šo „jautrību”, nav nepieciešamas garas stundas pie TV ekrāniem, jo šīs lugas autors to visu ir ietilpinājis šajā „viensērijas” darbā,” - tā par jauno lugu saka tās iestudējuma režisors, dramaturgs un aktieris Andris Zeibots.

"Picu pasūtījāt?" būs teātra 12. studijas diplomdarba izrāde. Lomās - visi šīs studijas audzēkņi, kam palīdzēs un pieredzē dalīsies arī vairāki jaunie, kā arī pieredzējušie neatkarīgā Dramaturga teātra pamatsastāva aktieri: Armanda Geislere, Ieva Salmiņa, Kristīne Berngarde, Laura Leingarte, Aivars Alps, Aldis Pommers, Māris Jirgens un Mārtiņš Viška.

Lugu „Picu pasūtījāt?” studijas audzēkņu draugiem, radiem un citiem interesentiem būs iespēja noskatīties šī gada martā, bet jau janvāra nogalē gaidāma citas H. Paukša lugas - komēdijas „Sudraba dakšiņas” pirmizrāde Andra Zeibota režijā. Sezonas turpinājumā, pirmizrādes piedzīvos vēl vairāku citu - gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbi.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties neatkarīgā Dramaturgu teātra kasē pirms izrādes. Visu izrāžu sākums plkst. 19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti