Dramaturgu teātrī top iestudējums «Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dramaturgu teātrī top Hermaņa Paukša komiskās pasakas visai ģimenei "Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi" iestudējumu, kurā piedalās Dramaturgu teātra 12.studijas audzēkņi.

Izrādes pieteikums vēsta: "Ķiploku burve netiek uzaicināta uz princeses pilngadības balli, tāpēc uzliek princesei apgrūtinājumu - ja princese ēdīs banānus, tad pārvērtīsies par mērkaķi. Kādi komiski sarežģījumi radīsies, kāds būs to atrisinājums?"

"Izrādei ir divi slāņi - jociņi bērniem, kas pieaugušiem diez vai liksies smieklīgi, un jociņi pieaugušiem, ko bērni neuztvers," par darbu saka tā autors un iestudējuma inscenētājs dramaturgs Hermanis Paukšs.

Luga "Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi" ir pirmais Dramaturgu teātra 12.studijas mācību darbs. Izrādē iesaistīti arī vairāki Dramaturgu teātra aktieri. Iestudējums vairākkārt tiks rādīts jūlijā Dramaturgu teātra Kamerzālē.

Jūlija sākumā darbu pie savas trešās - mācību un vienlaikus diplomdarba - izrādes sāka 11.studijas audzēkņi, šoreiz iejūtoties Hermaņa Paukša lugas "Sudraba dakšiņas" tēlos. Šo izrādi varēs noskatīties septembrī.

Turpinās arī pieteikšanās Dramaturgu teātra nākamajai, 14.studijai, kas darbu sāks šā gada oktobrī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.

Plašāka informācija par aktiermeistarības studijām atrodama Neatkarīgā dramaturgu teātra un studijas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti