Ditas Balčus teātra pirmizrāde atklās jaunu kultūras telpu Vecrīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar Ditas Balčus teātra pirmizrādi "Būt... Šekspīram" 30. septembrī Vecrīgā, Zirgu ielā 1 atklās jaunu telpu mākslai, mūzikai un teātrim "3 māsas".

"Būt.. Šekspīram" iestudējumā ir savienoti Šekspīra soneti un lugu fragmenti. Izrāde ir kā fantāzija - poētiska teātra spēle par Šekspīru un viņa radītajiem tēliem, kuri izdzīvo "šekspīriskās kaislības". Darbojošās personas - Šekspīrs, Āksts, Lēdija, aktieri - Andris Gross, Ivo Martinsons, Egija Silāre. Mūziķi - Guntars Prānis (rata lira, sitamie instrumenti, balss), Elizabete Balčus (klavieres, flauta, balss), Erna Daugaviete (čells). Izrādē skanēs tai īpaši radīta Mārtiņa Brauna oriģinālmūzika. Aktieriem un mūziķiem mūsdienīgi "Recycled.lv" darināti tērpi un maskas, kas ļaus no jauna piedzīvot renesanses laiku. Mākslinieks - Māris Balčus, horeogrāfe - Katrīna Albuže.

Turpmāko šīs sezonas notikumu vidū kultūras telpā "3 māsas" ir arī jaunas izrādes - "Re:Atmoda" un "Kauja četrās sienās", izrādes bērniem "Kas par traku, tas par traku", "Pelnrušķīte", "Pepija Garzeķe", "Ziemassvētku sapnis" un citas. 

Līdz ar atklāšanu 30.septembrī "3 māsu" telpās būs aplūkojama mākslinieka Edmunda Lūča gleznu izstāde, savukārt tuvāko muzikālo pasākumu vidū ir grupas "Manta", "Sus Dungo" un Kodek koncerti, kā arī Elizabetes Balčus autormūzikas vakars.

Kultūras telpa "3 māsas" iekārtota leģendām apvītajā ēkā Vaļņu ielā 9, kādreizējā Mākslas darbinieku namā, kas kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem bijis kā radoša oāze un jaunu ideju laboratorija, daudzus gadu desmitus vienkopus pulcējot aktierus, rakstniekus, mūziķus un māksliniekus.

"3 māsas" ir jauna telpa teātra, mūzikas un mākslas radošajām izpausmēm - tajā notiks izrādes, koncerti, izstādes, improvizācijas un prozas lasījumi, kā arī citas radošas aktivitātes.

Telpu interjers veidots sadarbībā ar dizaina zīmolu "Recycled.lv". "3 māsas"  turpmāk būs Ditas Balčus teātra un "Kulturmarka.lv" īstenoto pasākumu mājvieta.

Ditas Balčus teātris ir projektu teātris, kas rada nekomerciālus projektus, iesaistot profesionālus māksliniekus. Teātris režisores Ditas Balčus vadībā pastāv kopš 1990. gada, un tā repertuārā ir gan bērniem, gan pieaugušajiem iestudētas izrādes, kas līdz šim spēlētas neatkarīgā teātra „Kabata” telpās un "Gandrīz teātrī „Artelis”".

"Kulturmarka.lv" jau vairāk nekā 10 gadu īsteno mūzikas festivālus, koncertus un teātra izrādes dažādās vietās Rīgā un citur Latvijā. Piemēram, izrādes par spilgtām personībām pasaulē un Latvijā  - „Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam”, „Pauļuks. Rāmji”, „Parīze–Rīga–Parīze”, „Aisedora. Baskājainā dejotāja” u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti