«Dirty Deal Teatro» uzsāk sesto sezonu renovētajā Spīķeru kvartālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Dirty Deal Teatro" šogad uzsāk savu sesto sezonu renovētajā Spīķeru kvartālā. Sezonu atklās Reiņa Suhanova un Jāņa Znotiņa radīts teātra mākslas projekts “Atmiņas tumsā” mūsdienu kultūras foruma “Baltā Nakts” laikā 7. septembrī. Teātris uzsāks jaunu izrāžu ciklu “Līdz 18”, kurā apvienotas izrādes bērniem un jauniešiem. Šīs sezonas pirmais jauniestudējums būs “Noziegums un sods” oktobra sākumā, lsm.lv informē teātra pārstāvji.

 “Atmiņas tumsā” vienkopus apvieno teatralitāti un spēli, kuras dalībnieki ir visi klātesošie. “Atmiņas tumsā” sniedz iespēju radīt savu stāstu, gūstot iedvesmu no spēles telpas un tās veidotāju radītajiem noteikumiem. Šeit katrs var ieraudzīt, cik lielu nospiedumu mūsu atmiņās atstāj priekšmeti. Šo spēli radījuši režisori Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš un tā savu “pirmizrādi” piedzīvoja teātra festivālā "Dirty Drama" Kuldīgā un Rīgā.

Sezonas pirmajā nedēļā tiks spēlētas izrādes “Nacionālais attīstības plāns” (10. un 12. septembrī) un “Stundas” (11. un 13. septembrī), kuras ieguvušas Latvijas teātra gada balvas Spēlmaņu nakts nominācijas attiecīgi kategorijās “Gada latviešu autora iestudējums” un “Gada sasniegums laikmetīgajā dejā”.

Jau kopš iepriekšējās sezonas "Dirty Deal Teatro" izrādes top dažādu ciklu ietvaros. Tie ir – “Okupē Rīgu”, “Personas kods”, “Uztveres mērījumi”, kā arī “Tests” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri. No šīs sezonas tiek atvērts jauns izrāžu cikls “Līdz 18”, kurā apvienotas izrādes bērniem un jauniešiem dažādās vecuma grupās. Septembrī no Kalnciema ielas kvartāla uz "Dirty Deal Teatro" atceļo režisores Ingas Tropas izrāde ar pasakām un cepumu cepšanu bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem par pasaules, cilvēku un zvaigžņu noslēpumiem – “Kā saule gadījās” (20. un 25. septembrī plkst. 19:00). Oktobrī gaidāma radošās apvienības Nomadi izrāde ģimenēm – “Ziemas māja”.

2013./2014. gada sezonā ciklā “Līdz 18” plānoti trīs jauniestudējumi – režisores Ingas Tropas izrāde sākumskolas vecuma jauniešiem pēc J. Jaunsudrabiņa “Baltā grāmata” motīviem; režisora Dmitrija Petrenko izrāde pamatskolēniem pēc R. Blaumaņa noveles “Nāves ēnā” motīviem; dramaturga Jāņa Baloža un režisora Kārļa Krūmiņa izrāde vidusskolēniem par kultūras kanonu – “Kultūras fantoms”.

Oktobra sākumā gaidāms pirmais "Dirty Deal Teatro" sezonas jauniestudējums izrāžu ciklā “Personas kods”. Tā būs režisoru Toma Auniņa un Normunda Griestiņa interpretācija Fjodora Dostojevska romānam “Noziegums un sods”, kurā galveno – nabadzīgā studenta Rodiona Romanoviča Raskoļņikova – lomu spēlēs Andris Kalnozols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti