«Dirty Deal Teatro» top izrāde «Slepkava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Teātrī „Dirty Deal Teatro” 25. aprīlī pirmizrādi piedzīvos izrāde „Slepkava”, kas ir Jāņa Sniķera bakalaura darbs režijā.

Izrādes pamatā ir amerikāņu autora Reja Bedberija tāda paša nosaukuma antiutopiskais stāsts par cilvēka un tehnoloģiju attiecībām. Bedberija, kurš nereti tiek dēvēts par izcilāko zinātniskās fantastikas autoru, pazīstamākie darbi ir „451 grāds pēc Fārenheita” un „Pieneņu vīns”.

Savu pirmo upuri viņš noslīcināja, otro upuri viņš sabradāja līdz nāvei, trešais aizrijās ar šokolādes saldējumu, ceturtais gāja bojā mehāniskas ierīces traumēts, līdz ar piekto viņš ķērās pie ieroča. Viņš sevi sauc par Slepkavu. Bedberija stāsts ir par gaismu un tumsu, par kārtību un haosu, par komunikāciju, kas ar mums notiek caur un ap ierīcēm, par informāciju, ko saņemam brīvprātīgi vai nejauši. Bredberija pirms 50 gadiem radītā antiutopija pārsteidzoši precīzi ataino mūsdienas.

Izrāde ir Jāņa Sniķera bakalaura darbs režijā. Izrādes autori un izpildītāji - Āris Matesovičs, Rūdolfs Baltiņš, Mārcis Ziemiņš, Rūdolfs Kugrēns, muzikālā noformējuma autors - Reinis Ozoliņš, producente - Lelde Prūse.

„Slepkavas” pirmizrāde notiks 25. aprīlī, nākamās izrādes - 2. maijā, 2. jūnijā un 4. jūnijā plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti