«Dirty Deal Teatro» top dramaturga Jāņa Baloža pirmais režijas darbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Dirty Deal Teatro” tiek iestudēta instrukciju izrāde „Ohh”, kas ir dramaturga Jāņa Baloža debija režijā. Instrukciju izrāde aizved skatītāju bērnībā, kurā ikviens no mums ir saņēmis neskaitāmas pamācības. Izrāde norisināsies miglas ieskautā virtuvē, kur, satiekot tagadnes un pagātnes tēlus un būtnes, skatītājs piedzīvo un kopīgi būvē sapni ar rituāla elementiem. Pirmizrāde gaidāma 11. oktobrī, paziņojumā medijiem informē teātris.

Izrāde “Ohh” atklāj jauno “Dirty Deal Teatro” sadaļu “Ieraugi pirmais”, kas apvienos jaunākās paaudzes mākslinieku pirmos darbus profesionālajā teātrī. “Ieraugi pirmais” veidotās izrādes būs jauna satura un formas brīvības meklējumi skatuves mākslā. Sadaļas mērķis ir rosināt māksliniekus meklēt un atrast tikai viņiem raksturīgo rokrakstu.

Izrādes režisors Jānis Balodis šobrīd studē maģistrantūrā vienā no prestižākajām teātra skolām Eiropā – DAS Teātra maģistra programmā Amsterdamas Teātra un dejas akadēmijā.

Paziņojumā medijiem viņš par izrādi stāsta: “Izrāde “Ohh” ir iespēja meklēt un veidot teātra valodu, kura mani saista šobrīd. Ikviena izrāde ir sekošana noteikumiem. Dotie apstākļi teātrī parasti ir apsēsties tumsā, vērot izrādi un līdzpārdzīvot. Šajā izrādē skatītājs seko radošās komandas instrukcijām un piedalās izrādē ar visu savu ķermeni. Mēģinām atsaukt atmiņā jocīgas instrukcijas un norādījumus, kurus esam saņēmuši bērnībā, un šīs situācijas izspēlējam izrādē. Vai šīs instrukcijas mūs kaut kādā veidā turpina “instruēt” arī tagad?”

Izrādes radošo komandu veido Jānis Balodis, Ieva Kauliņa, Agris Krapivņickis, Ivars Krasts, Viesturs Balodis, Andris Landaus.

Nākamā pirmizrāde sadaļā „Ieraugi pirmais” gaidāma 6. janvārī. Tā būs horeogrāfes Evas Krūmiņas izrāde "Drosmes projekts". Izrādē radošā komanda apskata drosmi kā izvēles brīvību, kā savas esības apliecinājumu sabiedrībai un pašam sev. Vai sistēmā, kurā valda tik daudz likumu un normu, vēl ir iespējama brīva izvēle?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti