«Dirty Deal Teatro» top dokumentāla izrāde «Kas notiks rītdien?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

12. decembrī plkst. 19.00 "Dirty Deal Teatro" (DDT) pirmizrādi piedzīvos dramaturga Jāņa Baloža dokumentālā izrāde “Kas notiks rītdien?”. Izrāde būs viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Izrādes pamatu veidos četru cilvēku veidotas video dienasgrāmatas četrās dažādās valstīs - Latvijā, Polijā, Beļģijā un Sīrijā. Pusgada garumā dienasgrāmatu varoņi ik dienas mēģināja atbildēt uz jautājumu “Kas notiks rītdien?”, jautāja to sev tuviem cilvēkiem, kā arī dokumentēja to, kas notika viņiem apkārt.

Izrāde nav mēģinājums radīt vienu visjaukāko rītdienu, bet stāsts par šiem četriem cilvēkiem, kuri mēģināja atbildēt uz it kā vienkāršo jautājumu - “Kas notiks rītdien?”.

Izrādes dramaturgs, idejas autors un arī izpildītājs Jānis Balodis dalās pārdomās: “Kas būs rītdien? Aizvien biežāk es uzdodu sev šo jautājumu, labi apzinoties, ka atbildes nav. Nav pat vērts izšķiest dārgās sekundes šī jautājuma uzdošanai, kur nu vēl iedomāties tērēt laiku, mēģinot atbildēt uz to, uz ko atbildēt nav iespējams. Bet tik un tā - es jautāju: “Kas notiks rītdien?” Kāpēc? Kāpēc vairs nepietiek tikai ar apziņu vien, ka rītdien, tāpat kā šodien, būs saule un gaiss, un cilvēki dosies savās gaitās. Varbūt tāpēc, ka kaut kas ir satricinājis kaut ko tā, ka arī par šīm ierastajām lietām vairs nevaru rītdien būt tik drošs?”

Iedvesma veidot izrādi radusies pagājušā gada novembrī, dzirdot skatītāju atbildes par laimi režisora Valtera Sīļa izrādē “Nacionālais attīstības plāns” trīs dienas pēc teroraktiem Parīzē. “Nacionālo attīstības plānu”, kurā arī Jānis Balodis ir dramaturgs un izpildītājs, būs iespēja redzēt DDT 19. novembrī – vienīgo reizi šogad.

Izrādi “Kas notiks rītdien?” veido režisore Paula Pļavniece, dramaturgs Jānis Balodis (teksts un izpildījums) un māksliniece Ieva Kauliņa (scenogrāfija un vizuālais noformējums). Kā dramaturģijas konsultants izrādes tapšanā piedalās arī režisors Valters Sīlis.

Nākamā izrāde tiks spēlēta 21. decembrī plkst. 19.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti