«Dirty Deal Teatro» tapusi ukraiņu mākslinieces monoizrāde «Drama Queen»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

25. un 26. novembrī 19.00 "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvos ukraiņu skatuves mākslinieces Sofijas Meļņikovas monoizrāde "Drama Queen", kas tapusi sadarbībā ar režisoru Valteru Sīli. Šis iestudējums ir stāsts par to, kā karš pārvērta Meļņikovu par drāmas karalieni, informēja teātra pārstāvji.

"Es mīlu Ukrainu, teātri, mūziku, literatūru, mūsdienu audiovizuālo mākslu un kino. Aizbēgot no kara un sava bijušā, tikai tagad sāku aptvert, kas man patīk, ko es mīlu," pastāstīja jaunā ukraiņu skatuves māksliniece Sofija Meļņikova, kura 2022. gada aprīlī ieradās Latvijā. Kā pārdzīvot bēgļu gaitas, bailes, vientulību, neizdevušos mīlestību un astoņus gadus ilgo attiecību izjukšanu? Izrāde-ceļojums ir balstīta mākslinieces bēgļu atmiņās, stāstā par to, kā Rīgā atrast sevi un emocionālajiem līkločiem ceļā līdz tam.

Režisors Valters Sīlis skaidroja: "Sofijas izrādi veido gan pieredze, kurai kopš šī gada sākuma gājuši cauri daudzi ukraiņi, gan personīgs stāsts par mēģinājumiem saprast sevi un savas attiecības ar tuvākajiem laikā, kad līdz šim daudz maz sakārtotā dzīve ir pilnībā sagruvusi. Darbs iecerēts kā Sofijas solo izrāde, kurā lielu lomu spēlēs arī viņas izglītība klasiskajā dziedāšanā."

Izrāde notiks ukraiņu un krievu valodā ar subtitriem latviski. Tās dramaturģijas autore un galvenās lomas atveidotāja ir Sofija Meļņikova, izrādes māksliniece ir Kristina Rezvõhh, savukārt kopā ar Meļņikovu pie režijas strādā Valters Sīlis. Par "Drama Queen" tulkojumu latviski parūpējās tulkotāja Māra Poļakova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti