Rīta Panorāma

Intervija ar Zemessardzes Vidzemes brigādes komandieri, pulkvedi Gunāru Kauliņu

Rīta Panorāma

Itālijā sācies Viaredžo karnevāls

"Saule riet austrumos" – Austras Skujiņas dzeja un mūzika

«Dirty Deal Teatro» tapusi muzikāla izrāde ar Austras Skujiņas dzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Teātrī “Dirty Deal Teatro” 25. septembrī pirmizrādi piedzīvos jaunā režisora Mārtiņa Gūtmaņa izrāde “Saule riet austrumos” – muzikāla saruna ar Austras Skujiņas dzeju, kura ievedīs skatītāju dzejnieces domu pasaulē, pietuvojoties robežai starp sapni un nāvi, informēja teātra pārstāvji.

Izrādes tekstu kopā ar režisoru veidojusi jaunā dramaturģe Elza Marta Ruža, savukārt mūzikas autori un izpildītāji ir jaunā aktrise Elīza Dombrovska un komponists Platons Buravickis.

Izrādes veidotāji par “Saule riet austrumos” stāsta: “Dzejniece Austra Skujiņa 1932. gada 5. septembrī mira, ielecot Daugavā. Viņas dzejā atklājas spēcīga bezcerības izjūta, ko saasināja nabadzīgie dzīves apstākļi un nelaimīga mīlestība, taču tā saduras ar neizsmeļamu mīlestību pret dzīvi un ilgām dzīvot pilnvērtīgākā veidā. Iespējams, tieši šie sapņi un dzejnieces romantizētais dzīves skatījums noveda pie tik skaudras vilšanās realitātē, bet – vai tas nozīmē, ka labāk nesapņot vispār? Vai sapni labāk “neguldīt šai pašā mirklī sirds kristalla zārkā vēl nedzimušu?””

“Saule riet austrumos” ir pirmā izrāde, kas tapusi projektā “Jauno maiņa”. "Jauno maiņa" ir “Dirty Deal Teatro”, Ģertrūdes ielas teātra, Rēzeknes teātra "Joriks" un Valmieras Drāmas teātra kopprojekts ar mērķi sekmēt teātra attīstību un atbalstīt jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijas teātrī. Oktobrī “Dirty Deal Teatro” repertuāru papildinās vēl viena “Jauno maiņas” izrāde.

Projekts "Jauno maiņa" īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "KultūrElpa" un Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti