«Dirty Deal Teatro» tapusi jaunās režisores Ilzes Blokas izrāde «Sēņošanas čempionāts 2021»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Teātris "Dirty Deal Teatro" 16. novembrī gaidīs skatītājus uz jaunās režisores Ilzes Blokas izrādi "Sēņošanas čempionāts 2021", kura sevī apvienos laikmetīgo deju un dramatisko teātri, informēja teātrī.

"Dabas entuziastes Valdas vadīto sēņošanas čempionātu var salīdzināt ar tādu sporta veidu, kāda nav nekur citur pasaulē. Viņai ir izdevies padarīt sēņošanu ne vien par izklaides pasākumu, bet par visas valsts mēroga notikumu. Pie viņas, līdzīgi kā kādreiz Zilākalna Martas, katru rudeni dodas sēņotāji no visas Latvijas. Šogad sēņošanas čempionāts atzīmē 30 pastāvēšanas gadu jubileju, Valdai nonākot izvēles priekšā – nodot to tālāk vai turpināt tāpat kā katru gadu," teikts izrādes aprakstā.

Caur latviešu sēņotāja tēlu izrāde spēlējas ar šodienas cilvēka uzvedības ieradumiem, reflektējot par laiku, kurā dzīvojam, kad, kā norāda izrādes veidotāji, "viss ir jāsavieno un jāpagūst, arī ieskriet mežā, paķert kādu sēni, nofotografēt un iemest internetā, vai vispār ir ēdama."

Izrāde "Sēņošanas čempionāts 2021" ir daļa no projekta "Jauno maiņa", kurā "Dirty Deal Teatro", Ģertrūdes ielas teātris, Rēzeknes teātris "Joriks" un Valmieras Drāmas teātris atbalsta jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijā.

Izrādes režisore un idejas autore ir Ilze Bloka, tās dramaturģiju veidojusi Madara Rutkēviča, savukārt galvenajā lomā iejūtas aktrise Indra Burkovska.

Skatītāji tiek aicināti apmeklēt ''Sēņošanas čempionātu'' jau 16. novembrī, tomēr teātris atgādina, ka, ierodoties izrādē, lūgs lietot mutes un deguna aizsegu, uzrādīt Covid-19 zaļo sertifikātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Projekts "Jauno maiņa" īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "KultūrElpa" un Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu.

"Jauno maiņa"

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti