«Dirty Deal Teatro» šosezon piedāvās iepazīt jaunos talantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunajā teātra sezonā "Dirty Deal Teatro" turpinās veidot oriģināldramaturģijas iestudējumus, kas runās gan par sociālām, gan mūsdienu cilvēkam ļoti personiskām tēmām. Lai skatītājiem palīdzētu pirmajiem iepazīt jaunos talantus, teātra mājaslapā un citur ar īpašu nozīmīti “Ieraugi pirmais” tiks izcelti jaunākās paaudzes mākslinieku pirmie darbi profesionālajā teātrī, informē teātra pārstāve Māra Uzuliņa.

“Sadaļā “Ieraugi pirmais” veidotās izrādes būs jauna satura un formas brīvības meklējumi skatuves mākslā, lai mākslinieki piedzīvotu vēlmi atrast tikai viņiem raksturīgo rokrakstu,” paziņojumā medijiem atklāj teātris.

Sezonas pirmais jauniestudējums un pirmā izrāde sadaļā “Ieraugi pirmais” būs dramaturga Jāņa Baloža debija režijā izrādē „Ohh”, kas pie skatītājiem nonāks 11. oktobrī. Teātris ziņo, ka izrāde būs balstīta uz bailīgām, iespējams, nelietderīgām, bet tajā pašā laikā pēdas atstājušām instrukcijām un pamācībām, ko izrādes veidotāji savā bērnībā guvuši no līdzcilvēkiem.

“Šie personīgie un vienlaikus vispārcilvēciskie mirkļi ir kļuvuši par skatītāju maņas kairinošu ceļojumu. Izrāde ir mēģinājums doties uz turieni, kur nokļūt vairs nav iespējams, un satikt cilvēkus, kuru sen nav,” teikts paziņojumā.

Izrādes radošo komandu veido Jānis Balodis, Ieva Kauliņa, Agris Krapivņickis, Ivars Krasts, Viesturs Balodis.

Decembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Kristas Burānes dokumentālā izrāde dzejā. Pieci dzejnieki, dzejā portretējot kādas Latvijas skolas 8.a un 8.b klases skolēnu un viņu skolotāju dzīves, sarunāsies par pieaugšanu, jaunību, skolu, izglītības sistēmu, audzināšanu un brīvību. Izrādes radošo komandu veido režisore Krista Burāne, dramaturģe Laila Burāne, dzejnieki - Marija Luīze Meļķe, Kirils Ēcis, Raimonds Ķirķis, Agnese Krivade, Kārlis Vērdiņš, komponists Edgars Raginskis, scenogrāfs Krišjānis Elviks.

Savukārt horeogrāfe Eva Krūmiņa jau ir sākusi darbu pie izrādes "Drosmes projekts", kura pie skatītājiem nonāks nākamā gada sākumā. Izrādē radošā komanda apskata drosmi kā izvēles brīvību, kā savas patības apliecinājumu sabiedrībai un pašam sev. Vai sistēmā, kurā valda tik daudz likumu un normu, vēl ir iespējama brīva izvēle?

Sezonas otrajā pusē "Dirty Deal Teatro" izrādes veidos režisors Valters Sīlis kopā ar mākslinieci Kati Krolli, režisors Elmārs Seņkovs ar savu radošo komandu, skatuves mākslinieki - Kārlis Krūmiņš un Henri Hütt (Igaunija), bet sezonu noslēgs režisores Paulas Pļavnieces izrāde, kam dramaturģiju veidos dramaturgi Justīne Kļava, Jānis Balodis un Matīss Gricmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti