«Dirty Deal Teatro» skatāma Kalnozola izrāde «Labākais cilvēks Tahkurannā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves mākslas festivāla "Patriarha rudens" šīgada laureāte - režisora Andra Kalnozola izrāde "Labākais cilvēks Tahkurannā" 12. un 25. novembrī skatāma "Dirty Deal Teatro", lsm.lv informē teātra pārstāvji.

"Labākais cilvēks Tahkurannā" ir romantiska igauņu komēdija. Lugas galvenais varonis ir jauns igauņu puisis Madis Suvisilds, kurš ir apmaldījies gan sevī, gan Igaunijā. Pēc neveiksmīgi uzsākta ceļojuma uz Mongoliju, viņš attopas nelielā dārza mājiņā Igaunijas dienvidos un pieņem lēmumu pārlaist tur ziemu. Vēlme atrast sevi beidzas ar to, ka viņš atrod bērnības draugu, jaunu meiteni un pasaulē neveiksmīgāko zagli.

Lugas autors ir arī pats izrādes režisors. Tas darbam piešķir patīkamu ironijas un pašironijas devu, tikai Andrim Kalnozolam raksturīgu izteiksmes veidu, kuru varētu raksturot kā spēju smieties, redzot visas pasaules skumjas.

"Es nezinu, kā ir iet uz darbu no rīta deviņos un nākt mājās piecos, nobučot sievu un skatīties "Ugunsgrēku", bet man ir dots pieredzēt, atcerēties, pierakstīt un iestudēt. Man ir dots daudz darīt to, kas man patiešām patīk. Man ir baigi paveicies," komentējot savu panākumu "Patriarha rudenī", saka Andris Kalnozols.

Galvenajā lomā izrādē spēlē Jaunā Rīgas teātra aktieris Ivars Krasts, pārējās lomās – Lienīte Osipova, Edgars Kaufelds, Jurģis Spulenieks. Izrādes scenogrāfe ir Kristīne Vītola, gaismu mākslinieks – Gatis Spalvēns, muzikālo noformējumu veidojis Uldis Sniķers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti