«Dirty Deal Teatro» pirmizrādi piedzīvos Ingas Tropas izrāde «Armastus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Dirty Deal Teatro” notiks pirmizrāde režisores Ingas Tropas un dramaturģes Lindas Rudenes veidotajai izrādei “Armastus” (tulkojumā no igauņu valodas – mīlestība). Izrādes centrā ir stāsts, kā attiecībās ar saviem tuvākajiem atklājam paši sevi, informēja izrādes veidotāji.

Savas otrās pusītes iepazīstināšana ar vecmāmiņu var izrādīties liels pārbaudījums, bet, ko darīt, ja notiek otrādi? Stāsta galvenā varone nonāk neierastā situācijā, kad ome viņu iepazīstina ar savu četrpadsmit gadus jaunāko draugu. 

Jauna cilvēka parādīšanās omes dzīvē liek mazmeitai palūkoties uz omi vēl neredzētā gaismā un pārvērtēt, vai abām ierastais savstarpējo attiecību modelis nav traucējis vienai otru pa īstam saprast.

Režisore Inga Tropa par izrādi stāsta: “Izrāde ir par mīlestību vairākos līmeņos – starp ģimenes locekļiem, starp diviem dažādiem cilvēkiem, kas laimīgi satikušies, un mākslinieka attiecībām ar viņa darbu, kolēģiem, kur radošais process kalpo kā mīlestības valoda. Man ir svarīgi runāt par to, ka mīlestībai nav robežu – nav noteiktu parametru, vecuma, kad var un kad vairs nedrīkst iemīlēties, tāpat ar mākslas radīšanu. Arī vecumā cilvēks var uzplaukt pilnā krāšņumā, un tas ir skaisti.”

Izrāde ir Lindas Rudenes debija dramaturģijā. Lugas sižetu iedvesmojuši dramaturģei svarīgi, personīgi notikumi un novērojumi, taču izrāde nav dokumentāls darbs, bet fantāzija starp īstenību un iztēli.

Izrādes radošo komandu veido režisore Inga Tropa, dramaturģe Linda Rudene, scenogrāfe Pamela Butāne, komponists Edgars Raginskis, gaismu mākslinieks Lauris Johansons, aktieri – Maija Arvena, Inta Tirole un Jānis Skanis. 

Tuvākās izrādes "Armastus” 9., 10. un 17. jūnijā, kā arī 15. un 16.augustā 19.00 "Dirty Deal Teatro", Talsu ielā 1, Āgenskalnā.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti