Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar tiesībsargu Juri Jansonu

DDT pirmizrāde ''Dienas varonis''

«Dirty Deal Teatro» pirmizrāde melnajai komēdijai «Dienas varonis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

24.maijā teātrī "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvos režisora Ģirta Šoļa izrāde - melnā komēdija ar cilvēkiem un lellēm - "Dienas varonis".

Izrādes stāsts ir balstīts uz patiesiem un reāliem notikumiem. Tās galvenais varonis Zigurds Zamšs (Kristians Kareļins) reiz beidzis ekonomistus, bet, neatradis darbu savā jomā, piepelnās gadījuma darbos. Viņš ir vienkāršs vīrs un dzīvo savas mātes Zigrīdas dzīvoklī kopā ar trīsdesmitgadīgo draudzeni Solvitu Muciņu (Katrīna Albuže), kura grib būt pamanīta un apprecēties. Taču kādu dienu Zigurds tiek ierauts notikumos, pret kuriem viņš nevar palikt vienaldzīgs, pat ja nākas iestāties pret likumu.

Sižets un stāsts par varoni ir sadzīvisks un vienkāršs. Visa pamatā ir televīzija, reklāmas, ziņas. Tā ir viegla parodija melnās nokrāsās par to, kas un kā notiek komerctelevīzijās. Galu galā tā ir komēdija!" stāsta izrādes režisors Ģirts Šolis.

Izrādes "Dienas varonis" dramaturģiskais pamats veidojies no ironiskām atziņām, kas dzimušas masu medijos pārraidīto šovu, raidījumu un reklāmu iespaidā, lai izpētītu, cik vērtas ir patiesas emocijas, cik viegli cilvēks pakļaujas provokācijām un cik tālu to ir ētiski izmantot.

Izrāde ir par trim tēmām - par seksu, par nodevību un par suņu barību," saka aktieris Kristians Kareļins. "Izrāde ir par dzīvi. Esmu sēdējis mēģinājumos un skatījies, kas un kā notiek. Sajūtas ir tādas - smieties, smieties, tas ir forši, bet kaut kas aizķeras tā, ka tu kaut ko asociē ar sevi. Bet pamatā, protams, par seksu," piebilst aktieris Madars Zvagulis.

Režisors Ģirts Šolis nācis no radošās apvienības "Umka.lv". Viņš šajā izrādē turpina gan pieaugušo leļļu teātra attīstīšanu Latvijā, gan "Umka.lv" izrādēs "Vectēva vakars" iesākto sabiedrisko un politisko aktualitāšu parodēšanu.

Radošajā komandā darbojas režisors Ģirts Šolis, leļļu māksliniece un scenogrāfe Ilze Egle, horeogrāfe Katrīna Albuže, kā arī mūzikas autors Edgars Šubrovskis (ansamblis "Manta"). Izrādē spēlē Katrīna Albuže, Kristians Kareļins, Madars Zvagulis, Aleksejs Geiko.

"Dirty Deal Teatro" iestudējuma "Dienas varonis" pirmizrāde notiks 24.maijā plkst. 18.30, izrāde šajā sezonā būs skatāma arī 26.maijā, 3.jūnijā un 9.jūnijā plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti