«Dirty Deal Teatro» pēdējo reizi izrāda sieviešu tiesību varietē «Trauki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"Dirty Deal Teatro" 6. un 7. martā plkst. 19 pēdējo reizi aicina uz Ingas Gailes un Martas Elīnas Martinsones iestudējumu "Trauki," kas savu pirmizrādi piedzīvoja 2014. gada 28. novembrī.

Sievietes lomu pētījumu izrādē caurvij stāsts par Sievu un Mīļāko, kuras satiekas, lai atklātu, kas viņas patiesībā ir. Viena vīrieša mīļotās vai īpašums, viņa aprūpētājas vai nīdējas? Un kas paliek pāri, kad viņas atsakās pildīt šīs funkcijas? Vai tas maz ir iespējams?

"Esmu pateicīga izrādes autorēm par to, ka "Traukos" vairākās epizodēs tiek akcentēts tas, ka mūsdienu liberālais feminisms pievērš uzmanību nevis vienīgi sieviešu, bet abu dzimumu emancipācijai no pastāvošajiem dzimtes stereotipiem, balstoties pieņēmumā, ka to spiediena mazināšana, grožu noņemšana (vai vismaz palaišana vaļīgāk) darīs laimīgākus visus – gan vīriešus, gan sievietes," - par izrādi laikmetīgās literatūras un filosofijas žurnālā "Punctum" raksta Olga Procevska.

"Šī ir izrāde, kurai lieti noderētu ne tikai viedokļu improvizācija izklaidējošā formātā, bet arī dziļāka rakšana vai pētnieciska ievirze, kas izceltu gaismā vairāk datu, kontekstu un situāciju no pasaules pieredzes," - tā savukārt izrādes apskatā lsm.lv raksta Kitija Balcare.

Izrādes «Trauki» radošā komanda: teksta autore Inga Gaile, režisores - Inga Gaile, Marta Elīna Martinsone, spēlē - Marija Linarte, Anna Putniņa, Inga Gaile vai Inga Tropa, scenogrāfe Ieva Kauliņa, komponists Jānis Ozoliņš, antropoloģe Ieva Raubiško.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti