«Dirty Deal Teatro» notiks pirmizrāde sajūtu teātra izrādei «Piramīda» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

29.novembrī 19.00 pirmizrādi "Dirty Deal Teatro" piedzīvos režisora Viestura Roziņa darbs “Piramīda”, kas interaktīvas spēles veidā aicinās skatītāju doties dzirdes, taustes, ožas un garšas piedzīvojumā.

Izrāde “Piramīda” ir eksperimentāls ceļojums katra skatītāja personīgajā sajūtu pasaulē un emocionālajā pieredzē, informēja teātra pārstāvji. Amerikāņu psihologs Abrahams Maslovs definēja cilvēka dzīvi kā tiekšanos pēc piecu vajadzību (fizisko, drošības, mīlestības, atzinības un pašīstenošanās) apmierinājuma un secināja, ka cilvēku virza iekšējā nepieciešamība apmierināt šīs vajadzības, ko var paveikt tikai mijiedarbībā ar apkārtējo fizisko un sociālo vidi. Izrāde dos iespēju katram skatītājam pētīt savas apslēptās un sociāli apslāpētās vajadzības.

Izrādes režisors Viesturs Roziņš stāsta: “Izrādes tapšanai bija vairākas likumsakarības – pirmkārt, mans maģistra darbs drāmas terapijā, kurā veicu pētījumu ar neredzīgiem pacientiem un atklāju daudz uztveres un komunikācijas nianšu, ko redzes maņa ikdienā apslāpē, otrkārt, satikšanās ar lietuviešu Sajūtu teātra dibinātāju Karolinu Žerniti un, treškārt, mana nesavaldāmā un neapturamā vēlme visam pieskarties.” 

Izrāde veidota sajūtu teātra estētikā, pilnībā izslēdzot redzes maņu un piedāvājot izrādes dalībniekiem ar iztēles palīdzību iegūt īpašu sajūtu pieredzi. 

Izrādes radošo komandu veido režisors Viesturs Roziņš, dramaturģe Ludmila Roziņa, skaņu mākslinieks Normunds Zālamans, aktieri Oskars Vīksne un Lauma Balode.

Izrāde "Piramīda” būs redzama 29. un 30.novembrī, kā arī 1.decembrī 19.00 ''Dirty Deal Teatro'' Āgenskalnā, Talsu ielā 1. Izrāde sagatavota ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas ““Latvijas skolas somas” satura radīšana” atbalstu Latvijas valsts simtgades svinību ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti