«Dirty Deal Teatro» notiks konkursa «36 stundas» fināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30.janvārī plkst. 19 teātrī "Dirty Deal Teatro" notiks ceturtā praktiskās teātra tekstu izstrādes darbnīcu-lugu konkursa "36 stundas" fināls - divu visjaunāko latviešu lugu lasījumu iestudējumi.

Šogad žūrijas komisija - dramaturgi Lauris Gundars, Rasa Bugavičute, Matīss Gricmanis un Anna Zvaigzne - vērtēja konkursam iesūtītos 19 ļoti dažādo žanru, tēmu, stilistiku, dažādām auditorijām gan vecuma, gan interešu ziņā domātos dramaturģiskos darbus.

Gala lasījumiem tika izvēlēti divi darbi: Margaritas Strodes "Cash" - luga par pasauli, kurā pēkšņi var norēķināties tikai skaidrā naudā, un Maksima Duboveca "Konservi" - luga par puisi vārdā Spartaks, viņa nedienām ar māti, krievu bandītiem un Sīrijas bēgļiem.

Kā vēstīts, lasījumu iestudēšanas posms jeb 36 mēģinājumu stundu atskaite sāksies 25.janvārī. Darbnīcu komandas vadīs un ar dramaturgiem cieši sadarbosies topošie režisori Māra Ribkinska un Toms Treinis. Lasījumos piedalīsies aktieri Kārlis Derums, Kristaps Ķeselis, Kaspars Zāle, Niklāvs Kurpnieks, Madara Bore un Jana Ļisova, divas teātra dramaturģes - Justīne Kļava un Sandija Kalniņa, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas topošā scenogrāfe Līva Puļķe.

Biedrības "Darbnīcas" un "Dirty Deal Teatro" sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un teātra procesu aktuālo vietni "Kroders.lv" rīkotais konkurss notiek jau ceturto reizi.

"36 stundu" konkursa nolikums paredz, ka autori iesūta jau gatavus dramaturģiskus tekstus, kurus vērtē dramaturgu komisija, lai varētu sākties būtiskākā konkursa daļa - 36 stundu teātra darbnīcas posms, kurā profesionālā līmenī tiek iestudēti divu lugu lasījumi, kas šīs darba nedēļas beigās tiek nodoti skatītāju vērtējumam. Iepriekšējo darbnīcu pieredze liecina, ka 36 stundās top gandrīz vai gatavas izrādes.

Šogad dramaturģijas konkurss "36 stundas" sadarbojas ar Latvijas Universitātes topošajiem teātra teorētiķiem, kuri rakstiski analizēs iesūtītās lugas, kā arī ar Latvijas Mākslas akadēmijas topošajiem scenogrāfiem, kuri radīs scenogrāfiju fināla lasījumu iestudējumiem.

Konkursam iesūtītās lugas būs iespēja lasīt teātra portālā "Kroders.lv".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti