«Dirty Deal Teatro» notiks divu visjaunāko latviešu lugu lasījumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešo reizi biedrība "Darbnīcas" un "Dirty Deal Teatro" sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi rīko Latvijas visjaunākās dramaturģijas konkursu "36 stundas". 21.februārī divus no konkursam iesūtītajiem tekstiem lasījumu formā varēs vērtēt ikviens.

Šogad konkursā "36 stundas" vērtēšanai tika iesūtīti 17 teksti, no kuriem gala lasījumiem izvēlēti Nila Saksa "Džastins Bībers satiek tēvu", kurā patiesi darbojas arī minētais dziedātājs, un Austra Pirktiņa "Saimnieks" - teksts ar vampīru piedalīšanos.

Viens no ekspertiem, dramaturgs Lauris Gundars stāsta: "17 dramaturģiski teksti, neskaitot tos, kas teātros jau tiek iestudēti pašlaik, - tas ir ļoti cienījami tik mazai valodai viena gada laikā. Ļoti dažādi stili, tematika un risinājumi, dažādām auditorijām gan vecuma, gan interešu ziņā. Divi lasījumiem atlasītie teksti ir labi. Žēl, ka mūsu rocība neļauj publiskot vairāk, tomēr, cerams, ka to darīs citi, darbnīcas loma vairāk ir atrast un uzrādīt dramaturģiju veidot gribošos. Tādu ir stipri vairāk, nekā mēs savā tradicionālajā pieticībā vēlamies domāt. Īpaši vērtīga būs pašu dramaturgu klātbūtne mēģinājumu procesā. Tā īpaši strauji veicina izpratni par pašu radītajiem tekstiem, to plusiem un mīnusiem."

Lasījumu iestudēšanas posms jeb 36 mēģinājumu stundu atskaite sāksies 16.februārī. Darbnīcu komandas vadīs un ar dramaturgiem cieši sadarbosies režisores Daiga Kažociņa un Marta Elīna Martinsone. Kā norāda konkursa rīkotāji, eparasts būs aktieru sastāvs - lasījumos piedalīsies Kārlis Krūmiņš, Valters Sīlis, Jurģis Spulenieks, Āris Matesovičs, Madars Zvagulis un Armands Berģis.

Konkurss "36 stundas" notiek trešo reizi. Iepriekš tikuši izstrādāti un izspēlēti publikai Justīnes Kļavas, Aivas Birbeles, Neretieša un Ērika Vilsona teksti, to režiju bija uzņēmušies režisori Mārtiņš Eihe, Kārlis Krūmiņš, Ģirts Šolis un Valters Sīlis.

"36 stundu" konkursa nolikums paredz, ka autori iesūta jau gatavus tekstus, kurus vērtē ekspertu komisija, lai varētu sākties būtiskākā konkursa daļa - 36 stundu darbnīcas posms, kurā profesionālā līmenī tiek iestudēti divu tekstu lasījumi, kas šīs darba nedēļās beigās tiek nodoti skatītāju vērtējumam. Iepriekšējo darbnīcu pieredze liecina, ka 36 stundās top gandrīz vai gatavas izrādes.

Lasījumi notiks 21.februārī plkst. 19 "Dirty Deal Teatro" Rīgā, ieeja pasākumā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti