Kultūras ziņas

Sergeja Djomina gleznieciskais farss

Kultūras ziņas

"Gada nedarbs – 2017" Jūrmalā

"Dirty Deal Teatro" pārcelsies uz Āgenskalnu

«Dirty Deal Teatro» izrādes jaunajās telpās sāks maija vidū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmā pirmizrāde “Dirty Deal Teatro” jaunajās telpās Talsu ielā 1 notiks jau 18. maijā, un tas būs režisora Mārča Lāča jauniestudējums “Dzimumzīme”.

Arī horeogrāfe Kristīne Brīniņa ar kolēģiem šeit kā paši pirmie jau mēģina deju izrādi pusaudžiem “Es arī”, kam pirmizrāde plānota maija beigās.

Teātra darbinieki priecājas, ka jaunajās telpās lielajā zālē tagad būs vietas apmēram 100 skatītājiem un skatu vairs neaizsegs kolonas, kā tas bija līdzšinējā adresē Spīķeros otrā Daugavas krastā.

“Tur diezgan bieži mums nepietika vietas, mums vienmēr nācās kaut kur pielikt krēslus, kur varbūt skatītājs nemaz tik labi neredzēja, tad šajās zālēs vairs nebūs kolonnu. Ir daudz augstāki griesti,” stāsta neatkarīgā teātra “Dirty Deal Teatro” direktore Anna Sīle.

Lai arī izvēlēts nav lētākais, bet gan optimālākais no iespējamajiem telpu variantiem, tomēr tas ļaušot teātrim ievērojami ietaupīt. Turklāt teātra cienītāji ceļu uz šo zāli blakus Smiļģa muzejam jau labi zina – vēl pērn šīs telpas izmantoja Jaunais Rīgas teātris.

Pārmaiņām teātris jau laicīgi krājis līdzekļus, un remontdarbus finansēt palīdzēšot arī ilggadējais sponsors.

Uz jaunajām telpām, kurās teātris mitināsies vismaz piecus, bet, ļoti iespējams, visus 10 gadus, pārvestas jau pirmās mantas – dekorācijas no Ģirta Šoļa izrādes “Blēņas un pasakas”, taču lielie pārcelšanās darbi pilnā sparā sāksies nākamnedēļ

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti