Rīta Panorāma

Lielākā problēma Ukrainas bēgļiem – mājokļi

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Notiks pasākumu cikls "Vasaras teātris Pārdaugavā"

«Dirty Deal Teatro» Dramaturģisko vēlēšanu vakaros spēlēs teātri par politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jau no 16. augusta Rīgas vasaras kultūras programmā neatkarīgais teātris "Dirty Deal Teatro" uzsāks savu jauno sezonu, piedāvājot pasākumu ciklu "Vasaras teātris Pārdaugavā". Skatītāji aicināti uz izrādēm "Ēdenes dārzs" un "Saule riet austrumos" un pirmsvēlēšanu noskaņās radītu interaktīvu teātra pieredzi. 

"Dramaturģisko vēlēšanu vakari" notiks 16., 23. un 30. augustā, tā ir teātra versija par karstajām priekšvēlēšanu cīņām pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. To laikā deviņi dramaturgi veidos 20 minūtes garu teātra pieredzi par tādām tēmām kā ilgtspēja, izglītība un ārējā drošība.

Tiešu un sadzīviska humora piepildītu stendapu "Dramaturģisko vēlēšanu vakariem" gatavo arī režisors Valters Sīlis un dramaturģe Aiva Birbele. "Es skatījos, pirms manis te mēģināja kāds absurdāks paņēmiens, izmantojot visādus dīvainus skatuves iekārtojumus un ko tādu, bet man tas ir kas vairāk līdzīgs stendapam. Tāda ir manas partijas programma – "pasmiesimies paši par sevi, pirms kāds cits pasmiesies par mums"," skaidro Birbele. "Mēs jau noteikti nevaram palīdzēt izdarīt izvēli, bet varbūt vajag aizdomāties, ka – ja jau šādas vēlēšanas vai vēlēšanu cīņas ir svarīgas pat teātrī, tās var būt ļoti dažādas. Nu, aizejiet uz vēlēšanām! To mēs varbūt varētu piedāvāt."

Valters Sīlis par ieceri teic: "[Tas] ir lasījums, kur ir iespēja veidoties sarunai ar skatītāju. [..] Šis ir vēlēšanu laiks, bet šis ir arī laiks, cerams, kad mēs varam atgriezties pie kaut kādas publiskas dzīves, kur teātra apmeklēšana ir daļa tavas vides."

"Dramaturģisko vēlēšanu vakari" skatītājiem ir pieejami bez maksas, tikai tiem iepriekš jāpiesakās teātra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti