Rīta Panorāma

Zoom intervija ar LU profesoru Juri Rozenvaldu

Rīta Panorāma

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī top kustību izrāde "paraDIZZY"

Elegantās ilgas pēc skatuves – "Sapnis vasaras naktī" Nacionālajā teātrī

Dievu un cilvēku pasaule Elmāra Seņkova iestudētajā «Sapnī vasaras naktī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Režisors Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī iestudējis Šekspīra “Sapni vasaras naktī”. Tās ir teātra cilvēku ilgas pēc skatuves – melnās kastes, kur notiek pieskārieni, kur skatuves vidū fantāzija kā sapnis mīlētājiem ļauj priecāties milzu gultā, no kuras arī pandēmijas laikā varbūt ir izrāpies ilgi gaidītais skatītājs.

“Man šī luga ļoti atgādina skatuvi tumsā. Kad tu atnāc, kad nav mēģinājumu, uzej uz skatuves – tā ir tumša. Tā dzīvo savu dzīvi. Varbūt ļoti poētiski no manas puses, banāli, bet jāsaka, ka tas ir veltījums šai tukšajai teātra kastei,” saka izrādes režisors Elmārs Seņkovs.

Šekspīra visteatrālāko lugu “Sapnis vasaras naktī” radošā komanda pārvērtusi elegantā un smalkas seksualitātes piepildītā mākslas darbā, kur viss kļūst šķietams, kur instinkti ņem virsroku pār prātu.

Aktieris Kārlis Reijers ir pārliecināts, ka mūsos katrā sēž kaislība: “To vienkārši nevajag nobloķēt. Vajag iziet ārā, paskatīties, kāds ir pavasaris, nevis domāt savas drūmās latvieša domas. Ir tik skaists laiks, un tas mani pēdējo nedēļu laikā iedvesmo. Vienkārši atlaist sevi vaļā, savu iekšējo dabu.”

“Mēs arī domājām par pirmsākumu, cilvēces pirmsākumu, to mūsu iekšējo dzinuli, par četriem elementiem dabā, stihijās, mūsos iekšā, kā visu laiku viņas viena otru iespaido, kādas mijiedarbības notiek,” atklāj aktrise Liene Sebre.

Režisors stāsta, ka Šekspīra luga vadā pa dažādām realitātēm: “Trīs slāņi – dievu pasaule, cilvēku pasaule: aristokrātu un amatnieku pasaule. Mēs sadalījām šos žanrus. Mēs rādām to, kas jau ir radīts, un rādām cilvēkus, kuri grib radīt.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti