Dienas ziņas

Mediķi brīdina politiķus par krīzi nozarē

Dienas ziņas

Ārzemju studenti pēta mediju vidi Latgalē

Deju konkursam""Ziemassvētku kauss"" 20 gadi

Deju konkursam «Ziemassvētku kauss» - 20 gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vairāk nekā 500 jaunieši sesdien piedalījās tradicionālajā deju konkursā ''Ziemassvētku kauss 2018''.  Konkurss radies, lai mudinātu Zemgales jauniešus aktīvāk iesaistīties deju kolektīvos.

Jauniešu deju kolektīvu konkursa ''Ziemassvētku kauss'' ceļojošā balva jau  divdesmito reizi atkal ieņem vietu uz goda pjedestāla.Un sacensības var sākties no jauna.

"Noteikti galvenais ir piedalīties mums arī kā kolektīvam, kas šogad ir pilnīgi jaunā sastāvā. Šis pirmais koncerts ir ļoti svarīgs arī saliedēšanās ziņā. Tā kā mēs šoreiz ne tik ļoti skatāmies  uz rezultātu, kā uz mūsu kopā būšanu," teica Jauniešu deju kolektīva (JDK) "Mārupe" dalībnieces Paula un Līva.

Jau daudzus gadus par konkursa mājvietu kļuvis Īslīces kultūras nams, bet tā pirmsākumi meklējami Bauskas tautas namā, kur tolaik strādājis horeogrāfs un konkursa idejas autors Jānis Purviņš.

"Skatoties 12. deju svētkos, kas bija 1998. gadā uz Zemgales dejotājiem, man likās, ka kaut kādā veidā ir jāmēģina  sapurināt, īpaši jauniešu deju kolektīvus, jo Bauskas rajonā tolaik dejoja vien četri jauniešu deju kolektīvi," teica Purviņš.

Tagad mērķis ir sasniegts, un mape ar visiem līdzšinējo konkursu materiāliem tiek nodota pašreizējai Bauskas aprinķa deju virsvadītājai, kuras uzdevums ir iesākto turpināt. "Esam ļoti pateicīgi par tik lielisku iespēju jauniešu deju kolektīviem Ziemassvētku laikā satikties, izdejoties un pie reizes arī pasportot. Vakaru pavadīt draudzīgā atmosfērā, un ne tikai savā starpā, bet arī iegūt jaunus draugus no citiem kolektīviem," norādīja Bauskas deju aprinķa virsvadītāja Guna Trukšāne.

Interese par piedalīšanos konkursā ar katru gadu tikai pieaug, un nokļūt starp tiem divdesmit ''B'' un ''C'' kvalifikācijas grupas jauniešu deju kolektīviem, kuri pirmie atsūtījuši pieteikumu anketas, kļūst aizvien grūtāk. Konkursa uzvarētājs būs noskaidrots, kad visi kolektīvi  žūrijai būs atrādījuši trīs dejas no kurām viena ir obligātā, kā arī noskaidrojuši, kuram vairāk veicies   sportiskajā konkursa sadaļā.                             

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti