Rīta Panorāma

Intervija ar VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāju Edvīnu Bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi

Intervija ar Regīnu Kaupužu un Zani Lieldidžu-Kolbinu

Deju koncerts «Lieliskais baleta gadsimts» - ceļojums laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svinot Latvijas  simtgades  svētkus, trīs Baltijas valstu baletskolas un Latvijas Nacionālās operas un baleta koncerts “Lieliskais baleta gadsimts”, kurā godinās Latvijas baleta izcilākos horeogrāfus, būs ceļojums laikā, LTV “Rīta panorāmā” atzina koncerta mākslinieciskā vadītāja Regīna Kaupuža.

Kaupuža pastāstīja, ka baleta ceļš iets ilgi, smagi un ar panākumiem un tagad ir laiks atstatīties uz padarīto, un spilgtākais šajā laikā ir tieši dažādais repertuārs.

Koncerts ir ceļojums laikā, kurā varēs redzēt pašas pirmās horeogrāfijas un pašas pēdējās, piemēram, Milānas Komarovas horeogrāfiju, kas radīta tieši šim koncertam, un būtībā tā būs pasaules pirmizrāde.

Koncerta horeogrāfe Zane Lieldidža-Kolbina atzina, ka baleta skolas audzēkņiem dalība koncertā ir milzīga pieredze un prakse, jo viņi apgūst 20. gadsimta horeogrāfiju, kas ir cita dejas valoda.

Lieldidža-Kolbina sacīja, ka baleta skolu audzēkņi koncertā piedalās ar lielu interesi un azartu.

Koncertā tiks izpildītas  atjaunotas 20. gs Latvijas  horeogrāfijas  vecmeistaru un 21. gs  baletmeistaru radītie  oriģināldarbi, informēja koncerta rīkotāji.  Tiks izdejotas Osvalda Lēmaņa, Helēnas  Tangijevas-Birznieces, Jevgenija Čangas, Aleksandra Lemberga, Irēnas Strodes, Janīnas Pankrātes, Jura Kaprāļa, Tamāras Vītiņas, Valentīna Bļinova, Aivara Leimaņa, Litas Beiris,  Regīnas Kaupužas,  Olgas  Žitluhinas, Elzas Leimanes,  Milānas Komarovas un Antona Freimaņa horeogrāfijas.

Koncerts  ir triju Baltijas valstu baletskolu un Latvijas Nacionālās operas un baleta kopdarbs.  Vienā  elpā   horeogrāfijas   izdejos    Latvijas Nacionālā  baleta izcilākie dejotāji, Rīgas Horeogrāfijas  skolas, Tallinas baletskolas un  Lietuvas Nacionālās M. Čurļoņa mākslu skolas    jaunie  talantīgie   audzēkņi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti