Dejotāji dosies gājienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sagaidot Starptautisko Dejas dienu, svētdien, 28.aprīlī, no 16.00 līdz 17.00 notiks Lielais Dejas gājiens.

Lielais Dejas gājiens sāksies Doma laukumā. Tālāk maršruts vedīs pa Šķūņu ielu un Kaļķu ielu uz Bastejkalnu un Esplanādi.

Dalību Lielajā Dejas gājienā ir apstiprinājuši deju studiju pasniedzēji un viņu audzēkņi no vairāk nekā 15 Rīgas deju studijām. Plānots, ka kopumā pulcēsies vismaz 250 gājiena dalībnieku.

Gājiena rīkotāji sola, ka gājiena soļos pavīdēs Klasiskā deja (balets), Jazz deja, Modernā deja, Laikmetīgā deja, Kontaktimprovizācija, Indiešu klasiskā deja, Capoeira, Stepa deja, Afrikāņu dejas, Baroka laika skatuves dejas, Flamenko, Argentīnas tango, Vēderdejas, Sarīkojumu dejas, Zumba, Autentiskā kustība, Deju un kustību terapija, Street dance, Karsējmeiteņu show, Hip Hop, Ladies Style, Hoopdance, Show dance, Līnijdejas, Īru dejas, Cheerleading, Go-Go, Austrumu dejas, Strip plastika, Plastika, Latino dejas, Salsa, Bačata, Bērnu dejas un, protams, arī Latviešu tautas dejas.

Gājienam aicināts piebiedroties ikviens dejotājs, dejas mīļotājs, entuziasts un dejot gribētājs.

27. aprīlī, Mākslas centrā Totaldobže plkst. 19.00 notiks « Laikmetīgās dejas dienu 2013 » atklāšana. Pasākuma ietvaros notiks trīs laikmetīgās dejas miniizrādes, kas tapušas tajā pašā dienā radošajās darbnīcās. Pēc tam būs skatāma Katrīnas Albužes izrāde «Kurp es?»

Radošo darbnīcu būtība ir trīs stundu laikā radīt izrādi profesionālu horeogrāfu vadībā. Divu darbnīcu dalībnieki ir cilvēki ar dažādu dejas pieredzi vai bez tās. Šī iespēja ļauj dalībniekiem būt izrādes radīšanas un mēģinājumu procesā, bet vēlāk vakarā uzstāties uz skatuves. Savukārt, trešā darbnīca piedāvās unikālu notikumu, jo tur izrādi veidos septiņi Latvijas vadošie horeogrāfi, kas vēlāk vakarā izveidoto paši arī izpildīs. Darbnīcās piedalās horeogrāfi Dmitrijs Gaitjukevičs, Agnese Bordjukova, Liene Stepena, Roberts Muciņš, Inese Auziņa, Katrīna Albuže, Eva Vancāne, Olga Žitluhina un Valērijs Oļehno.

Savukārt, svētdien, 28.aprīlī, laikā no 11.00 līdz 15.30 vairākās vietās Rīgā notiks bezmaksas dejas meistarklases, uz kurām aicināti visi, neatkarīgi no dejas pieredzes, jo Dejas dienu mērķis ir iepazīstināt un ļaut izmēģināt laikmetīgo deju «uz savas ādas».

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti