Dejas mākslas profesionālās izglītības nodarbības varēs notikt klātienē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabineta sēdē 29. aprīlī apstiprinātas izmaiņas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA), Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un Latvijas Kultūras koledžas (LKK) studiju programmu dejā un horeogrāfijā praktiskās daļas norisē. Dejas nozares praktiskās nodarbības varēs notikt klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, informēja Kultūras ministrijas pārstāvji.

Nodarbības organizējamas, strikti ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. Nodarbības laiks nedrīkst pārsniegt 90 minūtes, vienai personai jānodrošina ne mazāk kā 35 m² norises telpas platības un nodarbības laikā pasniedzējs un izglītojamie vai studējošie lieto mutes un deguna aizsegu, kā arī ievēro 2 metru distanci.

Šīm mācību iestādēm tiek piemērota tāda pati dejas nozares praktisko nodarbību apmeklējuma kārtība un epidemioloģiskās drošības prasības kā iepriekš MK apstiprinātajā lēmumā attiecībā uz PIKC Nacionālās Mākslu vidusskolas Rīgas Baleta skolu. Līdz ar to klātienē varēs atsākt arī JVLMA horeogrāfijas profesionālās studiju programmas un deju pedagoģijas profesionālās studiju programmas praktiskās daļas apguvi,  LKA dejas akadēmiskās studiju programmas praktiskās daļas apguvi un (LKK) dejas profesionālās studiju programmas praktiskās daļas apguvi.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim.

Arī pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī saglabāti vairāki drošības pasākumi, bet no 7. aprīļa, sperts pirmais solis četru soļu plānā pakāpeniskai Covid-19 ierobežojošo pasākumu mazināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti