Dejas māksla vieno un iedvesmo – maijā notiks Baltijas baleta festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dejas māksla vieno un iedvesmo – ar šādu pārliecību šogad savu programmu publikai piedāvā 27. starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kura moto – "No klasiskas līdz avangardam". Festivāls risināsies no 1. līdz 31. maijam Rīgā, Rēzeknē un Preiļos, informēja rīkotāji.

Festivālā uzstāsies mūsdienu dejas zvaigznes no Dānijas un Portugāles, notiks tematiskās izstādes, deju meistarklases un atklāšanas koncerts Stacijas laukumā.

Baleta festivāla radošā direktore Lita Beiris uzsvēra: "Šā gada programmā mēs piedāvājam patiesi izcilas mūsdienu baleta mākslas izrādes, kuras izrādītas uz prestižākajām pasaules skatuvēm. Tā ir Dānijas Dejas teātra izrāde "Sirena" – vērienīgs, emocionāli iespaidīgs uzvedums ar pārsteidzošu trupas meistarību. Savukārt laikmetīgā baleta kompānija no Portugāles "Quorum Ballet" slavenajai baleta izrādei "Romeo un Džuljeta" piešķīrusi ļoti mūsdienīgus akcentus.

Turpinām tradīciju un rīkojam atklāšanas koncertu Stacijas laukumā pie t/c Origo, kas ir iespēja ar baletu uzrunāt ikdienas rūpēs aizņemtos un atgādināt, ka skaistais, deja vienmēr ir līdzās."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti