Kultūras ziņas

Džilindžera komēdija "Hantele killeram" Daugavpils teātrī

Kultūras ziņas

Trīs māsu likteņi amerikāņu gaumē

Dejas fantāzija "Mana daba"

Dejas fantāzija izrādē «Mana daba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs ar kolēģi Kārli Božu radījuši dejas izrādi jeb, kā paši saka, fantāziju par dabu. Tajā skolas “Dzirnas” audzēkņi izdejo dabas parādības un dzīvnieku pasaules attiecības. Iestudējums skatītājam atgādina par dabas varenumu un trauslumu vienlaikus.

"Programmiņā jau pašā sākumā ir rakstīts, ka mazie cilvēciņi ir pelnījuši dzert tīru ūdeni un elpot svaigu gaisu. Mēs te nevienu nerājam, vienkārši parādām, cik daba ir reizē skaista un trausla," saka iestudējuma horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Agra Daņiļeviča četrus gadus lolotais iestudējums beidzot nonācis līdz skatītājiem. Idejas pamatā dabas valdzinājums, ko horeogrāfs aizvien biežāk izjutis ceļojot. Jo īpaši iepazīstot gleznaino Norvēģiju.

Citu starpā šo deju iestudējumu izceļ dzīvās mūzikas pavadījums, kuru jāpamanās saskatīt virs dejotāju galvām. Tur spēlē izrādes orģinālmūzikas autori Justs Sirmais un grupa “Tax free”. Darbība sazobē un vienotā pulsā ir viens no pamatlikumiem kā dabā, tā šajā dejas fantāzijā.

"Mēs laikam esam vienīgi, kuri izrādi tā arī nekad neredzēsim, jo mēs tur augšā neko neredzam. Bet saspēlēties ar dejotājiem - tas bija izaicinājums, jo neko tamlīdzīgu mēs nebijām darījuši," atzīst Justs Sirmais.

Skatītāji novērtē mākslinieku izpildījumu un saskata tajā aicinājumu vērīgāk raudzīties gan savā cilvēciskajā dabā, gan tajā pasaules daļā, kā pastāvēšana nav cilvēka nopelns.

Muzikālās dejas fantāzijas “Mana daba” izrādes norit nedēļas nogalēs deju skolas "Dzirnas" Iedvesmas telpā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti