Dejas dienas pasākumos ikviens aicināts pamēģināt dejot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dejas diena Latvijā norisināsies jau četrpadsmito gadu, aicinot ikvienu pamēģināt deju. Šogad Dejas dienas pasākumi norisināsies no 23. līdz 29. augustam. Visi pasākumi ir bez maksas, tie paredzēti ikvienam, kurš vēlas pieredzēt deju, noteikti – arī tiem, kuri nekad nav dejojuši, informēja organizatori.

Šogad "Dejas dienas 2021" pasākumu virkne iesāksies 23. augustā ar notikumu – ”Pastaiga ar mākslinieku’’. Tā būs iespēja satikt kādu no Latvijas dejas māksliniekiem personiskai sarunai, ļaujoties mākslinieka piedāvātajam pastaigas maršrutam un noteikumiem. 

29. augustā visas dienas garumā norisināsies 21 bezmaksas deju meistarklase. Čatras  meistarklases norisināsies digitālā vidē platformā "Zoom" un 18 meistarklases notiks klātienē. Šogad, ņemot vērā iespējamos pulcēšanās aizliegumus, paredzēta meistarklašu norise ārā, Rīgas skolu sporta stadionos (Juglas vidusskola, Centra sporta laukums un Rīgas 64. vidusskolas sporta laukums) laikā no pulksten 11.00 līdz 16.30 Latvijas vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu vadībā. "Kā pieredzējušiem, tā arī mazliet ieinteresētiem – visiem ir iespēja izmēģināt dažādus laikmetīgās dejas veidus, kontaktimprovizāciju, kā arī cita veida kustību, piemēram, stepa deju. Ja esi vēlējies džezu, ne tikai klausīties, bet arī dejot, apmeklē kādu no džeza bezmaksas dejas klasēm," norādīja rīkotāji. Dejas dienas meistarklasēs tiek gaidīti ne tikai bērni un jaunieši, bet arī pieaugušie. Horeogrāfe Rūta Pūce pasniegs dejas klasi mātēm, iedvesmojoties no dejas izrādes „Divotne”. Šogad Dejas dienas meistarklasēm ir jāpiesakās elektroniski.

Plašāk ar Dejas dienas aktivitātēm, norises vietām un precīzu laika plānu var iepazīties Dejas dienas mājaslapā.

Kā ikgadēja tradīcija Latvijā Dejas diena aizsākās 2006. gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai Starptautiskajai Dejas dienai, kuru pasaulē atzīmē 29. aprīlī.  Šogad līdz ar Covid-19 radītajiem ierobežojumiem Dejas dienas notikumi norisinās nevis, kā ierasts, pavasarī, bet augustā. Visi Dejas dienas pasākumi paredzēti  ikvienam, kurš vēlas pieredzēt deju, arī tiem, kuri to nekad nav darījuši, vēršot uzmanību uz deju gan mākslas formu, gan arī kā uz veselīga un harmoniska dzīvesveida izpausmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti