Dejas dienā septiņos Pārdaugavas dzīvokļos varēs vērot ciklu «Dejpunkts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ko deja un kustība nozīmē cilvēkiem dažādos vecumos un dzīves situācijās? Svinot Starptautisko dejas dienu, sestdien, 22.aprīlī, plkst. 14, 15 un 16 Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) aicina uz pastaigu un dejas mikroizrāžu sēriju "Dejpunkts" Daugavgrīvas, Kuldīgas un Hāmaņa ielas iedzīvotāju dzīvokļos.

Latviešu un islandiešu dejas mākslinieces Kristīne Brīniņa, Agate Bankava un Ausruna Magnusdottira, strādājot kopā ar dzīvokļu iemītniekiem un iedvesmojoties no cilvēku personiskās pieredzes, atmiņām un ikdienas kustībām, katrā dzīvoklī radīs unikālas horeogrāfiskās situācijas. Pārkāpjot mājas slieksni, skatītāji kļūs par daļu no mikronotikuma un tiks aicināti sekot vienkāršām instrukcijām, ar savu klātbūtni palīdzot veidot delikātu neverbālu tikšanos svešinieku starpā.

Izrādi Rīgā ir iedvesmojis islandiešu horeogrāfes Ausrunas Magnusdottiras darbs "Church Of Dancy", kas tapa 2015. gada vasarā Reikjavikā kā veltījums kaimiņiem, iedrošinot svešus cilvēkus satikties vienam pie otra mājās un kopā dejot.

Ieeja bez maksas ar iepriekšēju reģistrāciju, sūtot e-pastu uz [email protected]. Vietu skaits ir ierobežots.

Pēc reģistrēšanās skatītājiem tiks nosūtīta informācija par tikšanās vietu. Izrādes dienā 22.aprīlī tikšanās vietā skatītāji saņems apkaimes karti ar norādēm un nelielās grupiņās dosies pastaigā pa Pārdaugavu, šķērsojot Dzirciema un Āgenskalna, publiskās un privātās telpas robežas. Izrādes garums ar pastaigu - pusotra stunda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti