Dejas dienā izdejos profesijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdzās tradicionālajām “Dejas dienas” norisēm šogad gaidāms arī īpašs notikums – projekts „Dejas diena tavā darbā”.

Lauras Stašānes (Latvijas Jaunais teātra institūts) veidotais projekts ”Dejas diena tavā darbā” ir veltījums rīdzinieku profesijām, kuras ikdienā nav saistītas ar dejošanu, bet kuru kustības ir vērtīgas, unikālas un skaistas. Piecas horeogrāfes sadarbībā ar cilvēkiem, kas strādā Tērbatas ielas frizētavā, kafejnīcā un veikalā, piedāvā miniatūras kustību izrādes.

“Laikmetīgās Dejas dienas 2013” šogad notiks trīs dienas no 27. līdz 29.aprīlim, aicinot interesentus iepazīt laikmetīgo deju dažādos izpildījumos. Kā jau ik gadu arī šogad būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, bezmaksas meistarklasēs, kā arī gūt kopainu par jaunākajām laikmetīgās dejas izrādēm un teātriem, kur izrādes tiek regulāri izrādītas.

27.aprīlī no 12.00 līdz 15.00 notiks radošās darbnīcas. Trīs stundu laikā horeogrāfi ar dalībniekiem, kas iepriekš pieteikušies, iestudēs nelielu dejas izrādi, kas jau pulksten 19.00 piedzīvos pirmizrādi uz mākslas centra „Totaldobže” laikmetīgās skatuves. Vienā no darbnīcām strādās tikai horeogrāfi, kuriem visiem kopā tik īsā periodā būs jāizveido izrāde, kurai paši arī būs izpildītāji. Izrādes notiks dzīvās mūzikas pavadījumā. Vakarā būs arī Katrīnas Albužes interaktīvā izrāde ar humora devu „Kurp es”.

Nākamajā dienā, 28. aprīlī, no 11.00 līdz 15.30 paredzētas bezmaksas meistarklases dažādās vietās Rīga un Jūrmalā, savukārt 29. aprīlī notiks četras miniatūras kustību izrādes „Dejas diena tavā darbā” Tērbatas ielas garumā.

Dejas dienu tradīcija ir aizsākusies 2006.gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai Starptautiskajai dejas dienai, ko svin 29.aprīlī. Katru gadu aprīļa pēdējā nedēļas nogalē notiek bezmaksas dejas nodarbības, kuras vada Latvijas vadošie laikmetīgās dejas horeogrāfi, un radošās darbnīcas, kuras dod iespēju iejusties dejotāja ādā, esot izrādes iestudēšanas un mēģinājumu procesā, pēc tam izveidoto horeogrāfiju prezentējot uz skatuves. Dejas dienu programma veidota tā, lai piedalīties varētu gan pieaugušie, gan bērni, gan dejotāji ar pieredzi, gan cilvēki, kas vēlas uzzināt, kas īsti ir laikmetīgā deja. Dažādās vietās Rīgā, pie dažādiem pasniedzējiem, mainot lokācijas vietas, Dejas dienas aicina izbaudīt kustības prieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti