Dejas balvas pasniegšanas ceremonija būs skatāma interneta tiešraidē LSM.lv

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskajā Dejas dienā, 29. aprīlī, tiks pasniegts jaundibinātais nacionālas nozīmes apbalvojums – Dejas balva. Pasniegšanas ceremoniju, kas no plkst. 19.00 norisināsies Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī, būs iespējams skatīties interneta tiešraidē portālā LSM.lv, informēja balvas organizatori.

Dejas balva ir Latvijas augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā – baletā, laikmetīgajā dejā, mūsdienu un skatuviskajā tautas dejā. “Dejas balvas 2017–2018” ceremonijā 29. aprīlī tiks pasludināti uzvarētāji 13 nominācijās, kā arī pasniegta balva par mūža ieguldījumu horeogrāfam, deju pedagogam, vairākkārtējam Deju svētku virsvadītājam Uldim Šteinam. 

Katrs laureāts saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā (mūža balvas saņēmējs – 1500 eiro) un mākslinieces Gintas Grūbes veidotu statueti. Pilns nominantu saraksts un Dejas balvas jaunumi skatāmi  Dejas balvas mājaslapā

Balvas pasniegšanas ceremonijas veidošanā sadarbojas atzīti dejas, teātra, video un mūzikas mākslinieki – režisore Krista Burāne, horeogrāfes Aleksandra Astreina, Guna Trukšāne, Anete Vanceviča un Agnese Bordjukova, muzikālā noformējuma mākslinieks DJ Monsta un citi. Ceremonijai nebūs vadītāja klasiskā izpratnē, jo vārdus aizstās kustība, kas aptvers visus nomināciju žanrus – baletu, skatuvisko tautas deju, mūsdienu un laikmetīgo deju. Tā kā Dejas balvas pasniegšanas ceremonija šogad notiks pirmo reizi Latvijas vēsturē, vakara gaitā skatītāji tiks aicināti domāt par to, cik gan daudzas pirmās reizes savā dzīvē ir jāpiedzīvo dejas māksliniekam, lai radītu darbus, kurus pamana un novērtē skatītāji, kolēģi un kritiķi.

Ieejas biļetes, lai piedalītos ceremonijā klātienē, pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Līdz svētdienai, 28. aprīlim, dejas cienītāji tiek aicināti arī piedalīties “Dejas balvas 2017–2018” skatītāju balsojumā. Apbalvošanas ceremonijā tiks piešķirtas divas skatītāju balvas – lielās un mazās formas dejas izrādēm. Nobalsot par divām labākajām dejas izrādēm un iepazīties ar žūrijas komentāriem par katru darbu iespējams šeit.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Sadarbības partneri un atbalstītāji: Mihaila Čehova Rīgas krievu teātris, Skatuves Mākslas Producentu fonds, Valmieras Drāmas teātris, Latvijas Kultūras akadēmija,  Latvijā iemīļotākais saldumu zīmols “Laima”, Latvijas balzama zīmols “Rīgas Prestige Cuvee”, Valmiermuižas alus darītava, garškopju kustība “Gardu Muti”, “Rimi Latvia”, konditoreja “Sala”, “Practical studio”, “Reklāmas Stils”, ziedu salons “Lizante”, Latvijas Sabiedrisko mediju portāls LSM.LV, “Biļešu Paradīze”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti