Daugavpils teātris uzņems savu aktieru kursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Daudzus gadus Daugavpils teātrim nav sava profesionālā papildinājuma, taču tagad ir izdomāts veids, kā situāciju uzlabot. Daugavpils teātris izsludinājis uzņemšanu aktieru kursā Daugavpils Saules skolā un aicina studēt jauniešus, kuri sapņo par karjeru teātrī.

Pēc Daugavpils teātra direktora Oļega Šapošņikova iniciatīvas licencēšanai tiek gatavota programma, kas ļaus divu gadu laikā sagatavot speciālistus darbam uz skatuves.

„Pagaidām tas ir vienīgais risinājums gatavot aktierus. Patiesībā, viņi oficiāli nesauksies par aktieriem. Viņi būs skatuves mākslas speciālisti, un apmācība notiks uz pašvaldības Saules skolas bāzes,” stāsta Šapošņikovs.

Teātra direktors atklāj, ka trupas papildinājumu, visdrīzāk, izglītos pasniedzēji no Rīgas un, cerams, no Kultūras akadēmijas. Pasniedzēju lomā varētu būt arī esošie Daugavpils teātra aktieri, kuriem ir atbilstoša izglītība.

„Vajadzētu piebilst, ka tie skatuves mākslas speciālisti nebūs bakalauri, jo aktieri, kurus gatavo Kultūras akadēmijā, ir ar augstāko izglītību. Mūsu programma nekādā gadījumā nepretendē konkurēt ar Latvijas Kultūras akadēmiju,” skaidro Šapošņikovs.

Skatuves mākslas speciālistu kursā Daugavpils Saules skolā tiks uzņemti studenti ar vidējo izglītību. Studijas šajā kursā būs bezmaksas, izdevumus segs pašvaldība.

„Tā ir lieliska iespēja jauniešiem, kas dzīvo Daugavpilī vai Latgalē,” studētgribētājus aicina Šapošņikovs, piebilstot, ka jauniešiem, kurus interesē skatuves māksla, bet nav līdzekļu studijām Kultūras akadēmijā, tas būs labs sākums.

Šapošņikovs prognozē, ka trupas papildinājumu teātris varētu saņemt pēc divarpus gadiem. Oficiāli mācības ilgs divus gadus, bet vēl pusgads atvēlēts diplomdarba sagatavošanai.

Atbildot uz jautājumu, vai plānots piesaistīt Daugavpils teātrim kādu no šogad Kultūras akadēmiju beigušajiem aktieriem, Šapošņikovs norāda, ka uz projektiem viņi obligāti tiks aicināti un teātris labprāt uzņemtu visus, taču finansiāli nevar to atļauties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti