Daugavpils teātris jauno sezonu sāks ar festivālu «Telpa Daugavpils»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils teātrī jaunā 2014./2015.gada sezona tiks atklāta augustā ar teātra festivālu-darbnīcu "Telpa Daugavpils", vēsta teātra pārstāvji.

Pagājušajā gadā Daugavpils teātris pilsētā aizsāka jaunu teātra tradīciju, un arī šogad Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā norisināsies teātra festivāls-darbnīca "Telpa Daugavpils".

Festivāla laikā no 19. līdz 28.augustam pilsētā pulcēsies dramaturgi, režisori, scenogrāfi, notiks dažādas diskusijas un lekcijas ar profesionāļu piedalīšanos. Festivālā jaunie un topošie teātra jomas profesionāļi pieredzējušu pedagogu vadībā kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs teātra performances. Šogad performanču idejas tiks rastas Ivana Buņina stāstos, bet par teatrālo telpu kļūs ne vien Daugavpils cietokšņa kompleksa ēkas, bet arī visa pilsēta.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, jaunais režisors Georgijs Surkovs uzsver, ka jauniedibinātais festivāls ir pasākums, kas apliecina pilsētas milzīgo radošo potenciālu un tās dotās iespējas profesionāļiem.

Visa jūlija garumā notiks uzņemšana aktieru kursā. Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu "Saules skola " rīkos studiju kursu topošajiem aktieriem. Izglītības un zinātnes ministrija ir apstiprinājusi jauno studiju programmu ar specialitāti "Teātra aktieris". Apmācības "Saules skolā" sāksies šī gada 1.septembri. No studijām Latvijas Kultūras akadēmijā "Saules skolas" kurss atšķirsies ne tikai ar apmācību ilgumu, bet arī ar to, ka absolventi pēc skolas beigšanas neiegūs bakalaura grādu, toties kļūs par diplomētiem speciālistiem ar darba vietu teātrī, jo kurss tiek formēts ar mērķi papildināt Daugavpils teātra trupu.

Daugavpils teātra durvis uz lielo zāli tiks atvērtas septembrī, kad skatītājus jau tradicionāli sagaidīs iepriekšējās sezonas pēdējais jauniestudējums, šoreiz - savdabīgā komēdija "Ļausimies seksam". Bet septembra beigās Daugavpils teātrī ar iestudējumiem "Primadonnas" un "Biedre Zariņa" viesosies Dailes teātris.

Jaunajā sezonā Daugavpils teātris turpinās jau veiksmīgi aizsākto sadarbību ar režisoriem Georgiju Surkovu, Juri Joneli, Viktoru Jansonu, Ivaru Lūsi. Teātra 27.sezonā ir paredzēti vairāki lielās formas iestudējumi, kopumā līdz janvāra sākumam iestudējot sešas jaunas izrādes.

Oktobra beigās pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Blaumaņa feļetons "Īsa pamācība mīlēšanā" Oļega Šapošņikova režijā ar Raimonda Paula mūziku. Teātra festivāla "Telpa Daugavpils" laikā tapušās performances vienotā izrādē piedāvās režisors Georgijs Surkovs. Jaunajā sezonā Daugavpils teātrī gaidāmi iestudējumi arī pašiem mazākajiem skatītājiem - teātrī taps mūzikls bērniem gan krievu gan latviešu valodā, bet režisors Viktors Jansons radīs īpašu Ziemassvētku uzvedumu visai ģimenei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti