Daugavpils teātris ar izrādi «Čipolīno» attālināti piedalīsies starptautiskā festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

4. novembrī Daugavpils teātris piedalīsies starptautiskā festivālā Krievijā, video formātā izrādot iestudējumu “Čipolīno”, informēja teātra pārstāvji.

Starptautiskais Lielais bērnu festivāls tiek rīkots trešo gadu. Tā mākslinieciskais vadītājs ir krievu aktieris Sergejs Bezrukovs. Kā skaidroja Daugavpils teātrī, festivāla mērķis ir katru gadu atlasīt labāko, kas ir radīts bērniem dažādās mākslas jomās: izrādes, kino un animācijas filmas, cirka mākslas priekšnesumus.

Šogad, ņemot vērā Covid-19 atkārtoto uzliesmojumu, festivāla organizatori pieņēma lēmumu konkursa programmas iestudējumus izrādīt attālināti – tiešsaitē, tostarp Daugavpils teātra deju izrādi “Čipolīno”. No 365 pieteikumiem eksperti izraudzījās 43 izrādes no 25 pilsētām, visus atlasītos radošos projektus plānots parādīt no 17. oktobra līdz 30. novembrim.

Izrāde “Čipolīno”
Izrāde “Čipolīno”

Deju izrāde “Čipolīno” tapa 2018. gada janvārī un 2019. gadā tika nominēta Dejas balvai kategorijā “Mūsdienu dejas uzvedums vai notikums”, savukārt izrādes idejas autore un horeogrāfe Irina Bogeruka tika nominēta kategorijā “Mūsdienu dejas horeogrāfe”.

Izrādes darbība norisinās maģiskā dārzā, kurā savas dienas rotaļās un blēņās pavada visdažādākie dārzeņi un augļi. Džanni Rodāri pasaka tiek izstāstīta ķermeņa plastikas valodā, bet autora iekodētā doma par spēju just līdzi tiem, kuriem ir nodarīts pāri, un par taisnības uzvaru pār ļauno ir nolasāma arī bez vārdiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti