Daugavpils teātrim veidojas savs autoru loks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 4.aprīļa līdz 12.maijam Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un M. Čehova Rīgas Krievu teātrī skatītājiem būs iespēja apmeklēt Daugavpils teātra jaunākos un iemīļotākos iestudējumus. Runājot par teātra repertuāru, tā vadītājs Oļegs Šapošņikovs raidījumam “Kultūras Rondo” lepni atzīst, ka šobrīd veidojas tādu autoru un režisoru loks, kas savu radošo un profesionālo darbību saista tieši ar Daugavpils teātri. 

Šī sezona Daugavpils teātra trupai ir bijusi īpaši ražīga – skatītāju vērtējumam piedāvāti desmit jauniestudējumi. Pēdējā šīs sezonas pirmizrāde “Savējie” paredzēta, noslēdzot Teātra dienas svinības. Harija Petrocka iestudēto lugu “Savējie” speciāli Daugavpils teātrim uzrakstījusi dramaturģe Kristīne Jokste. Tā ir jau otrā Kristīnes Jokstes teātrim radītā luga. Pirms trīs gadiem pirmizrādi piedzīvoja autores luga latgaliešu valodā “Klepernīku pogosta zvaigzne”, kas kļuva par vienu no skatītāju iemīļotākajām izrādēm. 

Kristīne Jokste speciāli Daugavpils teātrim sarakstīja vēl vienu ļoti aktuālu lugu. Ja pieskaitām Moniku Zīli (izrāde ”Rūžys byudu golūs”), varam teikt, ka mums, tāpat kā citiem teātriem, veidojas savu autoru, kā arī režisoru un mākslinieku loks,” tā intervijā stāsta Šapošņikovs. 

Daugavpils teātra dienas Rīgā tiks atklātas Nacionālajā teātrī ar dejas iestudējumu „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”. Latgaliešu valodā būs skatāma izrāde „Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa laimesciema podniekdarbnīca”, kā arī skatītājiem tiks piedāvātas izrādes krievu valodā - „Viss ir viņa” un „Kaija. Under construction”. Viesizrādes noslēgs mūzikls „Dāmu paradīze”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti