Daugavpils teātrī top «Purva bridējs (-i)»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Uz Daugavpils teātra Eksperimentālās skatuves 4.februārī plkst. 18.00 notiks pirmizrāde iestudējumam „Purva bridējs (-i)” Jura Joneļa režijā.

Rūdolfa Blaumaņa darbos ir iekodēts latviskās identitātes kodols, un 1898.gadā sarakstītā novele „Purva bridējs” nav izņēmums.

Lai arī ir pagājis vairāk nekā gadsimts kopš tiem laikiem, kas aprakstīti novelē, tajā skartās tēmas ir nemirstīgas. Šaubas, bailes, vientulība. Un mīlestība – svētākais, kas cilvēkam ir dots. Vešerienes meitas Kristīnes un staļla puiša Edgara mīlasstāsts pazīstams ikvienam – tā ir mīlestības cīņa ar prāta aprēķinu. Kristīnes mīļotais Edgars grimst aizvien dziļāk „tumšajos purva ūdeņos”. Bet mīlestības pārņemtā sirds tic, ka iemīļotais vēl var mainīties. Ka viņš vienkārši ir maldugunīs apmaldījies. Izmainīt cilvēku neizdodas, tāpēc Kristīnes prāts atsakās iet vienu ceļu ar sirdi un liek klausīt māti - precēt saimnieku Akmentiņu.

Vai šoreiz žogam, ko prāts uzceļ, jūtas viegli pārkāps pāri?

Daugavpils teātra iestudējumam Blaumaņa noveli dramatizējusi rakstniece un dramaturģe Agnese Rutkēviča. Iestudējuma scenogrāfiju veido mākslinieks Krišjānis Elviks, kostīmus – Marija Ulmane. Izrādē piedalās Zanda Mankopa, Alberts Vecmanis, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Līga Ivanova, Inese Ivulāne-Mežale, Māris Korsiets, Mihails Abramovs, Jeļizaveta Petrova, Māris Boka, Miroslavs Blakunovs, Raimonds Paegle un Jevgeņijs Mihailovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti